Transparantie wint het van topsalaris in de VS

null Beeld anp
Beeld anp

Topmannen verdienen veel meer dan de gemiddelde werknemer. Amerikanen weten binnenkort ook hoeveel meer.

Cyrille Klaassen

In de VS wordt namelijk vandaag een federale wet goedgekeurd die bedrijven verplicht om het inkomensverschil tussen de CEO en de gemiddelde werknemer openbaar te maken.

Miljoenen Amerikanen komen daardoor eindelijk te weten hoe hoog het salaris van hun baas is. En dat zou weleens pijnlijk kunnen worden. Bedrijven hebben altijd hun best gedaan hun topsalarissen verborgen te houden.

Nauwelijks extra dollars
De gemiddelde werknemer ziet al lange tijd, ook voordat de financiële crisis uitbrak, nauwelijks extra dollars in de portemonnee. De lagere en middenklasse raken steeds verder achterop bij de topverdieners. Vijftig jaar geleden verdiende een topman nog twintig keer zo veel als een gemiddelde werknemer verdiende, inmiddels is dat al 300 keer zo veel. En het verschil wordt alleen maar groter.

De nieuwe wet moet de druk op bedrijven opvoeren om de salarissen van hun topmannen te beteugelen. Besturen en aandeelhouders kunnen directeuren aan de hand van de cijfers beter beoordelen, consumenten kunnen kiezen voor producten die gemaakt zijn door een bedrijf waar de salarissen 'eerlijker' verdeeld zijn, zeggen de voorstanders.

Onwetendheid
Sommige Amerikaanse bedrijven maken de cijfers van hun topman al openbaar. De salarissen van het werkvloerpersoneel blijven echter onvermeld. Desondanks onderschatten veel Amerikanen de verdiensten van hun baas. Uit een onderzoek bleek dat ongeschoolde werknemers dachten dat hun baas dertig keer zo veel verdiende, terwijl dat in werkelijkheid 300 keer zo veel is.

De wet is al sinds 2010 in de maak. Tegenstanders, die de wet weggegooid geld vinden, wisten deze tot nu toe steeds te vertragen. Vorige maand mengde ook presidentskandidaat Hillary Clinton zich in de discussie. Ze zei toen dat er eindelijk spijkers met koppen geslagen moesten worden. Ze vond al snel gehoor.

In totaal zullen ongeveer 3.800 grote Amerikaanse bedrijven onder de wet gaan vallen. Kleine bedrijven en bedrijven die in het buitenland gevestigd zijn, blijven voorlopig buiten schot. De bedrijven die er wel mee te maken krijgen worden verplicht de salarissen op hun website te publiceren, binnen een jaar na invoering van de wet.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Deze bedrijven zetten zich wel in voor de minderbedeelden

Ongelijkheid staat al een tijdje hoog op de economische agenda in de VS. Verschillende bedrijven doen wel iets tegen de groeiende inkomensongelijkheid.

Zo verdienen alle 120 werknemers van het Amerikaanse Gravity Payments sinds kort minstens 70.000 dollar. Topman Dan Price moest zijn eigen salaris daarvoor terugschroeven van bijna een miljoen dollar tot 70.000 dollar.

Walmart verhoogde in februari het laagste loon in het bedrijf. Topman Doug McMillon noemde het een 'strategische investering in onze mensen', critici noemden het een goede daad om het gebutste imago op te krikken. McMillon haalde zelf vorig jaar overigens een schamele 25,6 miljoen dollar binnen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden