Transcript

Gerhard Delling: Tja, het is nu wel duidelijk dat het tv-amusement op zaterdagavond in een diepe crisis is beland. Als je zegt: de wedstrijd stelde teleur, dan zeg je te weinig. Als je zegt: de wedstrijd was frustrerend, dan ben je te passief. En als je zegt: dat was absoluut een nieuw dieptepunt, is dat dan juist uitgedrukt?

Günter Netzer: Ja, het is een dieptepunt en ik begrijp die spelers ook niet. Nu Kehl weer. Waarom zeggen ze niet simpel: dat was een rotzooitje zoals we gespeeld hebben? Gaat-ie zoeken naar de sterke punten van IJsland, wat die allemaal beter kunnen -dat kan toch geen criterium zijn? Dat ergert me.

Rudi Völler: We zijn vice-wereldkampioen dus moeten we wat beter presteren, maar dat gezeik dat ik altijd maar hoor -we moeten er maar eens over nadenken of we zo door willen gaan. Altijd maar dat smijten met stront -ik pik het niet meer.

Waldemar Hartmann: Waar doelt u precies op?

Völler: Dat gelul over dieptepunten -ik kan dit gezeik niet meer aanhoren. Laat die Delling dan op zaterdagavond 'Wedden dat' gaan presenteren.

Hartmann: Zoekt u nu niet de verkeerde...

Völler: Nee, ik heb precies de goeie te pakken!

Hartmann: ...de verkeerde tegenstander uit?

Völler: Ik zit drie jaar op deze post en ik moet altijd maar weer naar dat gezeik luisteren! Zo zit dat. Wat jullie je allemaal voorstellen van hoe wij moeten voetballen! Wat heeft die Günter vroeger wel niet voor klote-wedstrijden gespeeld -dat kon je toch niet meer aanzien? Die hebben stand-voetbal gespeeld!

Netzer: We hebben wel eens slecht gespeeld ja, maar daar lieten we tien briljante wedstrijden op volgen. Dat zie ik nu niet gebeuren. En wat is dat voor uitspraak: dat we te veel van het nationale elftal verwachten. Ze kunnen in IJsland niet winnen en spelen dan ook nog een soort voetbal... dat kunnen we niet tolereren. Zelfs al is IJsland groepsleider. God weet hoe die daar terecht gekomen is: IJsland groepsleider. Daar hoort Duitsland te staan. Die aanspraak laten we ons door Völler niet afnemen.

ARD-Sportstudio. IJsland-Duitsland 0-0. 6 sept.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden