Tóth doet afstand van meerderheid in Content

Van onze redactie economie AMSTERDAM - Directievoorzitter S. Tóth van Content Beheer doet het grootste deel van haar aandelen van de hand. Nu heeft Tóth nog een meerderheid met een belang van 50,3 procent van de aandelen. Zij wil dat terugbrengen tot 10 procent. De verkoop zal haar minstens 100 miljoen gulden opleveren. In de positie van Tóth bij het uitzendbedrijf komt geen verandering, zij blijft directievoorzitter.

Content wil voorkomen dat één belangstellende met alle aandelen aan de haal gaat. Sinds enige tijd gaan geruchten dat Vendex Content zou willen overnemen om de eigen uitzendpoot te versterken. Maar Content wil graag zelfstandig blijven, laat het uitzendbedrijf weten.

Daarom zullen de aandelen met de zogenaamde bookbuildingmethode geplaatst worden. Bij die methode doen geïnteresseerden een bod op een door hen gewenste hoeveelheid aandelen. Content - begeleid door ABN Amro Rothschild - wijst vervolgens de aandelen toe. Zo kan het pakket over een groot aantal aandeelhouders verdeeld worden.

Aandelen Content noteerden gisteren een slotkoers van f 72,70. Berekend tegen die prijs levert de herplaatsing zo'n f 160 miljoen op. De beursintroductie in 1986 vond plaats tegen een koers van f 27,50. Al met al impliceert dit een totale koerswinst van zo'n f 100 miljoen.

Content zal vijf procent van het belang van Toth zelf kopen. Het bedrijf kan dat doen omdat het ruim in de liquide middelen zit en de rentestand laag is. De inkoop zal een positief effect hebben op de winst per aandeel, denkt Content.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden