Topman Connexxion

H. Koerhuis wordt bestuursvoorzitter van busmaatschappij Connexxion. Hij volgt 1 januari F. Sevenstern op die eind dit jaar met pensioen gaat. Koerhuis neemt 1 september zitting in de raad van bestuur. De 42-jarige Koerhuis komt van Randstad waar hij in 1983 begon. Binnen de uitzendketen klom hij van intercedent (bemiddelaar bij werk) op naar algemeen directeur Nederland en België.

De raad van commissarissen denkt met Koerhuis iemand binnen te halen die ,,ondernemerschap koppelt aan bestuurlijk-strategisch inzicht''. De streekvervoerder vindt dat belangrijk, vanwege de vrijmaking van de internationale vervoersmarkt.

Onder Sevenstern probeerde Connexxion al de buitenlandse markt op te gaan, maar die plannen bleken te ambitieus. De huidige topman had zijn handen vol aan de hervorming van het Nederlandse busvervoer.

Onder Sevenstern kwam een einde aan het staatsbusbedrijf VSN. De monopolist moest delen afstoten en in Nederland de concurrentie aangaan met buitenlandse vervoerders zoals het Britse Arriva. Een jaar geleden werd VSN omgedoopt tot Connexxion.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden