toch uit elkaar.

JAN ZEEGERS

toch uit elkaar

Tammy Faye Bakker die haar man, de tv-evangelist Jim Bakker, in tegenspoed steeds trouw heeft bijgestaan, heeft zich van hem laten scheiden. Vrijdag kondigde ze aan een scheiding te willen, zaterdag was deze uitgesproken. In een brief aan volgelingen schreef de 50-jarige Tammy dat ze voortdurend leed onder de situatie met haar echtgenoot.

"Jarenlang heb ik gedaan alsof alles goed ging, terwijl ik in feite steeds leed. Ik kan niet meer doen alsof. Ik kan het fysiek niet meer volhouden. Ik heb last van hoge bloeddruk, astma en hyperventilatie door stress en nervositeit."

Jim Toms, de advocaat van Bakker zei dat de evangelist erg verdrietig was over de scheiding.

De tv-evangelist zit in de gevangenis omdat hij 4,7 miljoen dollar aan giften voor zijn kerk in eigen zak had gestoken. Tijdens het proces huilde Tammy Faye voortdurend en bleef volhouden dat hij onschuldig was. Maar hij kreeg 45 jaar cel. Later, in hoger beroep, werd deze straf omgezet in 18 jaar.

Zijn imperium begon te wankelen toen zijn buitenechtelijke affaire met secretaresse Jessica Hahn bekend werd. Hij biechtte deze affaire onder tranen op in zijn eigen televisieprogramma. Zijn opgewekte echtgenote verbaasde toen velen door hem met vuur te verdedigen en in het openbaar zijn ontrouw te vergeven.

pub staat geen politiek toe

De Britse verkiezingskoorts zal aan de cafe-bezoekers in Chestow (Wales) geheel voorbijgaan. De eigenaar van de plaatselijke pub heeft zijn uitspanning uitgeroepen tot "verkiezingsvrije zone" .

Wie dit gebod overtreedt wordt aan de schandpaal genageld.

Kroegbaas Paul Fletcher heeft zijn klanten verboden een boom op te zetten over de verkiezingen, die op 9 april plaatsvinden. Wie het woord 'verkiezingen' in de mond neemt wordt in het schandblok buiten de kroeg gezet. In de middeleeuwen werden misdadigers zo aan de enkels of polsen vastgeklemd en door voorbijgangers met eieren en verrot fruit bekogeld.

Volgens Fletcher heeft het land de buik vol van het stemmenwerven door de regerende Conservatieven en hun rivalen, Labour en de Liberaal-Democraten. "Politiek hoort in de pub niet thuis" , stelt hij.

hoofdpijn

De 19-jarige Juan Colon uit Gulf Breeze in Florida, Amerika, die naar een ziekenhuis was gegaan met klachten over hoofdpijn, bleek bij nader onderzoek een kogel in zijn hersenen te hebben. Hij zei dat een vriend per ongeluk op hem had geschoten en hem had geraakt boven het rechteroor. Beiden waren er echter van uitgegaan dat het slechts een schampschot was. Colon besloot toch naar het ziekenhuis te gaan toen hij veelvuldig begon over te geven. Artsen verwijderden de kogel operatief.

Colon zei dat hij geen aanklacht indient tegen zijn vriend, die dacht dat zijn revolver ongeladen was. De schietpartij zou het gevolg zijn geweest van overmatig drankgebruik.

pas op voor de kat

Een arts in de Verenigde Staten heeft onlangs uit het hart van een vrouw een naald verwijderd, die daar terecht was gekomen toen de vrouw, met de naald in haar hand, over haar kat was gestruikeld.

De arts beschrijft het geval in een medisch tijdschrift.

De vrouw meldde zich bij de arts omdat ze last had van pijn in de borst, braakneigingen, misselijkheid en overmatig zweten. Achteraf valt vast te stellen dat die klachten werden veroorzaakt doordat haar lichaam probeerde de naald af te stoten.

De arts ontdekte de naald aan de hand van een rontgenfoto. Op de plek waar de naald het lichaam van de vrouw was binnengedrongen was een klein plekje te zien.

De vrouw had het plekje wel opgemerkt, maar er verder geen acht op geslagen, aldus de arts.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden