TOAST DAVID & GOLIATH

Wie geen trek heeft in een expositie, maar alleen in iets lekkers, kan het Amsterdams Historisch links laten liggen. De toegang tot museum-restaurant David en Goliath ligt, een tikje verscholen in de zuilengalerij, tegenover de hoofdingang van het AHM.

HANNY VAN DER HARST

Onder de strenge blik van een inderdaad reusachtige houten Goliath, bij wie de David-figuur gepast schriel afsteekt, kiezen we uit het verrassend geschakeerde aanbod 'toast David & Goliath' (9,50), 'pie à la mode' (7,25) en cappuccino (3,-). Binnen een paar minuten staat de bestelling op tafel. Twee warme, knapperig getoaste sneetjes brood worden bijna aan het zicht onttrokken door gebakken champignons, ui, prei, ham en paprika, dit alles bestrooid met verse peterselie en vergezeld van kruidenboter. Het lonkt als een kleurig groententuintje en smaakt mild-hartig. De 'pie' bestaat uit een royaal stuk warme appelcake, waar zich behaaglijk twee ijsbolletjes en slagroom tegenaan schurken. Mooi-vochtig versmelt het gebak naadloos met de smaak van hazelnoot en iets dat aarzelt tussen vanille en perzik. Allebei precies goed, net als de cappuccino. Jammer dat we geen plek meer hebben voor bijvoorbeeld de 'salade Verona' (gerookte kip op een bedje van tagliatelli, met olijven en gorgonzola-dressing) of de 'sea sandwich' (toast met gerookte zalmfilet, ui, ei, sla en tomaat). Des te meer reden om terug te komen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden