Tien in een pakje

Pamela's priemende prammen prijken nu ook op prachtige verzamelplaatjes. Niet alleen mevrouw Anderson, ook David Hazelhoff (Mitch), Nicole Egert (Summer) en alle andere 'Baywatch'-acteurs kunnen gespaard worden. Voor drie gulden vijftig zitten er 10 in een pakje. De uitgever is Betapress, dat benaderd is door een Amerikaans bedrijf dat daar de kaartjes al jaren succesvol op de markt brengt. Op de Nederlandse televisie is nu de zevende serie over het Californische reddingsteam begonnen bij Veronica. 'Baywatch' trekt ongeveer 140.000 kijkers.

BIJDRAGEN: DORIEN PELS; RUTGER VAHL

Desondanks was H. Straten, importmanager van Betapress, 'verbaasd' toen hij merkte dat maar liefst 200.000 verkooppunten de kaartjes graag op de toonbank wilden zetten. Veel ruimte wordt immers al ingenomen door diverse concurrerende flippo's, Ajaxkaartjes, The Lion King- en Pocahontas-stickertjes.

“Dit soort verzamelseries loopt als een trein”, zegt een woordvoerder van de Ako, een van de afnemers van de collector cards.

Verder had de Amerikaanse uitgever nog Playboy- en Marilyn Monroe-kaartjes in de aanbieding voor Betapress. De laatste ziet de importmanager niet zo zitten, het mogelijke succes van een Playboy-serie wordt nog onderzocht. Straten denkt aan een publiek tussen de 30 en 40 jaar, dat de kaartjes aan kan schaffen bij benzinestations. Benieuwd of deze doelgroep ook dubbele kaartjes gaat ruilen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden