Thuis bij Adam en Patricia

Het moet allemaal anders in Den Haag. En dus gaan Katja en Bridget, de tofste meiden van tv, maandelijks in gesprek met de premier. Da's gegarandeerd anders dan een gesprek met Maartje of Wouke, alleen al door de persoonlijke inbreng die Katja en Bridget kunnen hebben, bijvoorbeeld als het gaat over het speerpunt normen & waarden;.

Harmen van Dijk

,,Zo Katja, wat vind jij van rijden onder invloed?'' ,,Dat was stom van me, Jan Peter, zeker toen ik voor de derde keer betrapt werd.''

,,En Bridget, jouw nieuwe programma heet 'Neuken doe je zo'. Dat vinden wij bij het CDA een ernstige vorm van taalverruwing.'' ,,Sorry Jan Peter, hoe noemen jullie het dan?''

,,Zeg Katja, hoe voelt het nou om bloot in de Playboy te staan?'' ,,Oh, Jan Péter! Dat ben ík niet, dat is Thera, mijn karakter in de film 'Oesters van Nam Kee'. Snap je wel?''

Maar goed, het is een beetje flauw om al van tevoren te zeggen dat het helemaal niks wordt. Bridget en Katja's programma 'Lijst 0' was toch een van de meer geslaagde pogingen, de afgelopen jaren, om jongeren weer te interesseren voor de politiek. Vooral die klapzoenen die ze aan Balkenende gaven na hun interview zijn we nog niet vergeten. En de premier zelf waarschijnlijk ook niet.

BNN kondigde voor het winterseizoen nog een spraakmakend programma aan: een docu-soap over het leven van glamourkoningin Patricia Paay en internetmultimiljonair Adam Curry. Maar zoals dat gaat in omroepland: als het contract nog niet getekend is, is niets zeker. Gisteren maakte RTL4 bekend dat zij het programma gaan uitzenden, waarin te zien zal zijn hoe Paay en Curry -stinkend, maar dan ook stinkendrijk geworden in Amerika- hun dagen slijten in hun Belgische kasteel: de Adam's family.

Er moet misschien nog een beetje onderhandeld worden over geld en wat wel en niet gefilmd mag worden. Maar daar komen ze vast wel uit. Patricia doet helemaal niet moeilijk over privacy. Dat bleek al toen ze door de eerder dit jaar overleden BNN-baas Bart de Graaff werd achtervolgd in zijn 'Stalkshow'. Waar andere bekende Nederlanders hun voordeur toch wel de grens vonden voor zijn camera, nodigde Paay de omroepbaas gezellig binnen en belandde uiteindelijk met hem in bad.

Adam en Patricia zeggen dat ze liever hun hele privé-leven op tv gooien dan dat ze nog langer al die onzin moeten lezen die over ze in de roddelbladen geschreven wordt. Bijvoorbeeld dat ze bijna failliet zouden zijn, na het klappen van de internetzeepbel. Nou, voor het geld hoeven ze het écht niet te doen. Was altijd al zo. Toen Patricia jaren geleden, lang voor het vertrek naar de States, in de Playboy ging was dat ook niet voor het geld, maar omdat ze aan haar kleinkinderen wilde laten zien hoe mooi oma toen was.

Die kleinkinderen zijn er trouwens nog niet hoor. Dochter Christina is pas 12. Zij vindt het ook enig om op tv te komen. ,,Zij staat al twaalf jaar in de belangstelling'', aldus Adam. En zo kunnen we binnenkort zien of de Curry's hun kant-en-klaar-maaltijden inderdaad voor de tv nuttigen, strak in de make up en gehuld in zijden kamerjassen.

Nou zult u zeggen: zo nieuw is dit idee toch helemaal niet? Nee, da's waar. In Amerika trekt het vrijgevochten gezin van zanger Ozzy Osbourne miljoenen kijkers met een serie over hun bijzondere leven. Maar voor de Nederlandse tv is het een primeur die de komende jaren weer heel wat kijkgenot kan opleveren:

Thuis bij Marco en Leontien Borsato, Daphne Deckers en Richard Krajicek of Willeke van Ammelrooy en Marco Bakker. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden