Theater

Théâtre du soleil. De vivante en kleurrijke Parijse theatertroupe van Ariane Mnouchkine en Hélène Cixous, het Théâtre du soleil, komt met de voorstelling 'Tambours sur la digue' sinds jaren weer dicht bij Nederland.

Tot en met 19/9 (zondag ook om 13.30 uur) speelt het zestigkoppige gezelschap een 'klassiek marionettenstuk' in de Loods Internationaal aan Kaai 10 van Antwerpen. Een verhaal over overstromingen en wapengekletter tegen machtshebbers in een fictief Aziatisch land. De acteurs bewegen als levensgrote poppen, waarachter een tweede acteur voor schaduw annex alter ego zorgt. Aanvang 20.00 uur; wie het eerst aankomt, krijgt de beste plaatsen. Vanaf 18.30 uur serveren de toneelspelers maaltijden voor de toeschouwers. Reservering via kunstencentrum De Singel: 0032/3/2482828.

Polaroid. Jeroen van den Berg schreef en regisseert 'Polaroid' voor het Theater van het Oosten en Het Oranjehotel. Komedie, t/m 28/10 door heel Nederland.

Entertainment. Toneelgroep 't Barre Land en Orkater spelen t/m 30/9 het muziektheater 'Entertainment' van toneelschrijver Gillis Biesheuvel. Op zoek naar een uitweg in een roes van drank en liefde raakt iedereen verstrikt in zijn eigen paranoia. Westergasfabriekterrien in Amsterdam, di t/m za, 21.30 uur.

Rotterdamse keuze. Met 'de keus van de Rotterdamse Schouwburg' komen 13 voorstellingen t/m 17/9 in Rotterdam terug. Onder andere '40 000 sublime and beautiful thoughts (Dood Paard), Reigen (De Paardenkathedraal), Gras (Het Syndicaat), de dansvoorstellingen 'Twools' (Scapino), 'Solo Version 0.2' (Nanine Linning) en het jeugdtheater 'Wiesje wast zich af' (Artemis) en 'Mariken' (Stipproducties). 'Twools' is op 9 en 10/9 ook te zien op de Expo 2000 in Hannover.

Debut de saison. Maatschappij Discordia speelt t/m 30/9 in de Amsterdamse Transformatorzolder 'Patience games'. Vanaf 19.30 uur steeds wisselende voorstellingen.

De Appel herneemt het commedia dell'arte-stuk 'De knecht van twee meesters' van Carlo Goldoni onder regie van Aus Greidanus. Met Carline Brouwer, Arjan Duine, Marcel Ott, Mirjam Stolwijk en Aus Greidanus. T/m 24/9 in het Scheveningse Appeltheater.

Het Volk speelt het quasi-realistisch reportagedrama 'Een zomerjurk vol verdriet'. Drie zusjes verloren elkaar uit het oog. Riet runt het Kantoortje Lullemans & Co in Amsterdam, Pluis kwijnt weg in Sluiskil, Aafje tobt voort bij de monniken van Boesinheliede. Met Bert Bunschoten, Joep Kruijver en Wigbolt Kruijver. T/m 30/9 in de Haarlemse Toneelschuur, t/m 30/5 tournee.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden