THEATER

'LUSTSPEL' biedt wat de titel belooft: een spel over lust. Door een toneeltekst van Marivaux en van De Sade aan elkaar te koppelen, laat regisseur Javier Lopez Pinon de uiteenlopende visies van de schrijvers verhelderend commentaar op elkaar en het verschijnsel 'lust' leveren. Temidden van het goed spelende ensemble vallen Cas Enklaar en Elja Pelgrom op als vileine voyeurs. Leiden, Laktheater, vanavond; Den Haag, Theater aan de Haven, morgen en zaterdag; Utrecht, Akademietheater, 21 en 22 jan.

Eenmaal per seizoen brengt TONEELGROEP AMSTERDAM een jongerenproduktie uit die spoort met een van de produkties voor volwassenen. Ditmaal is de keus gevallen op Kleists 'Das Kathen von Heilbronn', dat door dramaturge Janine Brogt werd vertaald en bewerkt tot 'LIESJE UIT LEEFBRON'. Met overrompelend enthousiasme spelen elf jongeren tussen de 15 en 20 jaar deze door Els van der Jagt geregisseerde voorstelling over de vraag of allesomvattende, onvoorwaardelijke liefde eigenlijk wel bestaat. Amsterdam, Stadsschouwburg (Bovenzaal), t/m 2 febr. Op zondagen 14 uur, overige dagen 20.15 uur.

'GEBIED' is opgebouwd uit de gezamenlijke herinneringen van twee zusjes, kinderen van Indonesische ouders, die opgroeien in het Amsterdam van de jaren vijftig. Hun leven wordt bepaald door de zwijgzaamheid van hun vader die de Jappenkampen heeft overleefd. Doetinchem, Kleine Holte, vanavond; Amsterdam, Carrousel, morgen en zaterdag.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden