Theater

Maxim Gorki. Onder regie van Theu Boermans speelt gezelschap De Trust 'De laatsten' van Maxim Gorki. Vlak voor de mislukte revolutie van 1905: een samenleving waaruit de bovenlaag zich heeft teruggetrokken in een beschermde omgeving, waartegen de onderlaag zich met toenemend geweld verzet. Met de voltallige Trustroupe. T/m 4/3 in het eigen Trusttheater.

Om de macht. Elsje de Wijn en Hans Leendertse spelen in 'Om de macht' een gevallen dictator en zijn vrouw, die in hun paleis op de verlossende helikopter wachten. Ze lijken op alle dictatorparen: zij houdt van schoenen en van verborgen microfoons; hij van zijn hondje Nero en van alles wat glimt. Onder regie van Niek Barendsen, die ook het script schreef. 4 t/m 23/1 Amsterdamse Bellevue, tournee t/m 17/2.

Mooi weer. Toneelgroep Amsterdam herneemt 'Mooi weer vandaag' van David Storey met de bijna gepensioneerden bij Toneelgroep Amsterdam Kitty Courbois, Sigrid Koetse, Joop Admiraal en Jacques Commandeur. Twee oude mannen proberen keuvelend langs de klippen van het leven te laveren, twee vrouwen houden er met een lach en een traan de moed in. 11/1 Heerlen, 12/1 Sittard, 13/1 Venlo, tournee t/m 9/5.

Gebroeders Flint. Met 'Het menselijk bestaan' naar de sonnettencyclus van Ed. Hoornik speelt Gebroeders Flint een uiterst verfijnde en sombere literaire muziektheaterproductie. De dialogen van Justus van Oel combineren harmonieus met de gelaten toonzetting van Hoornik. 5 en 6/1 Groningen, 7/1 Arnhem.

Huis vol stemmen. In opdracht van het Theaterinstituut stelde theatergroep Orkater de tentoonstelling/voorstelling 'Een huis vol stemmen' in het Amsterdamse Theatermuseum samen. Stemmen uit een koptelefoon leiden de bezoeker door het Huis vol stemmen. Wat is werkelijkheid? Stuit ik daar op mijn eigen spiegelbeeld, of werd ik heimelijk gefilmd? Zijn of niet zijn; daar ging het toch maar om. Theatermuseum aan de Amsterdamse Herengracht 168, t/m 5/9 2001. Di-vr 11-17 uur, za-zo 13-17 uur.

Dogtroep. De bijna voltooide Passagiers Terminal aan de IJ-oever bij het Amsterdamse Centraal Station vormt de lokatie van de nieuwe Dogtroep-voorstelling Atom Tattoo, 'een zoektocht naar passie in een door technologie gecontroleerde wereld'. T/m 23/1.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden