theater

Na een bijzondere 10de editie is het literaire festival Puur Gelul weer terug. Met optredens van Wim de Bie, Saskia Noort, Ronald Giphart, Nico Dijkshoorn, Wilko Terwijn, Harry Glotzbach, Guus van der Steen, Kirsten van Dissel, Karel Kanits, MC Jeffrey Huff en Boozy.

7 november, 20.30 uur. Paard van Troje, Prinsegracht 12 in Den Haag. Meer informatie: www.paard.nl en tel. 070-3601838

Op een dag in het voorjaar breekt de oudste dochter van een Canadees gezin haar studie af en verdwijnt spoorloos. Na een week wordt ze teruggevonden, bedelend op een straathoek. Ze heeft een kartonnen bord om haar hals met het woord ’goedheid’ erop. Deze gebeurtenis knaagt aan de zekerheid van het dagelijkse bestaan van het hele gezin.

7, 10 en 11 november, 15.00 uur (op 7 november), overige 20.00 uur. OT Theater, Sint Jobsweg 7 in Rotterdam. Meer informatie: tel. 010-4769029 en www.ot-rotterdam.nl

De vier vrouwen van Willem van Oranje treden aan in het Prinsenhof om hun verhaal te vertellen. Aan het woord komen Anna van Buren, Anna van Saksen, Charlotte de Bourbon en Louise de Coligny, vier voorname vrouwen die een deel van hun leven als echtgenote aan de zijde van militair en politiek leider Willem van Oranje hebben gestaan. Michel Meissen bewerkte de historische informatie tot een theatervoorstelling, waarin feiten en fictie zich vermengen.

12 november, 20.15 uur, Museum Het Prinsenhof, St. Agathaplein 1, Delft. Meer informatie: www.prinsenhof-delft.nl

De hulp van Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent dokter Watson wordt ingeroepen vanwege een eeuwenoude legende over een monsterachtige hond. Tegelijkertijd wordt deze voorstelling een verhaal over acteren en over de kracht van de suggestie: het stuk speelt zich af in het hedendaagse Engeland en vertelt over een groep bevriende acteurs die op een avond besluiten het bekendste verhaal van Sherlock Holmes na te spelen.

6 november, 20.15 uur. Stadsschouwburg Haarlem, Wilsonsplein 23. Meer informatie: tel. 023-5121212 en www.theater-haarlem.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden