theater

Writers Unlimited
Het jaarlijkse literatuurfestival Writers Unlimited, voorheen Winternachten, brengt schrijvers en lezers samen. Het thema is dromen. Dromen brengen de krachten op gang waarmee de weg naar de vrijheid kan worden ingeslagen. In de Arabische wereld, maar misschien ook hier?

21 en 22 januari. Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Meer informatie: www.winternachten.nl

Lord of the Flies
Zes jongeren tussen de 16 en 21 jaar uit de Burkinese stad Ouagadougou spelen 'Lord of the Flies', naar het boek van William Golding. Hun eigen ervaringen zijn het uitgangspunt voor de voorstelling. Wat zouden zij doen op een onbewoond eiland, zonder de leefregels van hun gemeenschap?

27 januari, 20.30 uur. Tropentheater, Linnaeusstraat 2, Amsterdam. Meer informatie: www.tropentheater.nl

Oh Polsko!
Voor de voorstelling 'Oh Polsko!' huurt de Vlaamse regisseur Joachim Robbrecht twee Poolse seizoensarbeiders in. Met foto's en anekdotes vertelt hij over de manier waarop Polen de laatste jaren veranderde van armoedig achterland tot zelfbewuste consumentenstaat.

23 januari, 20.30 uur. Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag. Meer informatie: http://theateraanhetspui.nl

Next to Normal
De musical 'Nex to Normal' gaat over een op het eerste gezicht doodnormale vrouw, die te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis. Het is een humoristisch verhaal over een familie die om moet gaan met een situatie die niet normaal is, maar wel begrijpelijk.

21 januari, 20.15 uur, Stadsschouwburg Haarlem; 23 en 24 januari, 20.00 uur, Theater De Lampegiet, Veenendaal; 25 januari, De Harmonie, Leeuwarden. Meer informatie: www.musicals.nl/next-to-normal.asp

Jongensavontuur
In 1963 schreef en tekende Maurice Sendak zijn prentenboek 'Where the Wild Things Are', over een jongetje dat naar zijn kamer wordt gestuurd en daar een avontuur beleeft. Sendak werkte mee aan de opera, die in 1984 in premiere ging.

22 januari, 20.15 uur. De Doelen, Schouwburgplein 50, Rotterdam. Meer informatie: www.dedoelen.nl

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden