theater

Twee vrijgezelle verkoopsters slijten hun dagen achter de toonbank van een feestwinkel. De onverwachte komst van een vertegenwoordiger in feestartikelen brengt de dames het hoofd op hol. Ze laten hem niet meer gaan.

11 december, Rozentheater in Amsterdam. 17 december, Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9 in Haarlem. Meer informatie: tel. 023 - 5173 910 en www.goldenpalace.nl

Frank wil de knapste dokter van de wereld worden. Hij wil niet alleen zieke mensen beter maken, hij wil ook het geheim van het leven ontdekken. Daarom probeert hij een mens te maken, Stein. Maar Stein is niet zo goed gelukt. Wat een grote droom moest zijn, is een nachtmerrie geworden die Frank en Stein samen moeten beëindigen.

12 december, 16 uur. Stadsschouwburg, Lucasbolwerk 24 in Utrecht. Meer informatie: tel. 030 - 2324 125.

Cabaretpoel brengt een afwisselende avond met vier voorstellingen voor de prijs van één. Op deze avond spelen Fee van der Poel, Theo van Duren, Diederik Smit en Jeroens Clan, vier nieuwe aanstormende cabarettalenten, elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten.

11 december, 20.30 uur. Schiller Theater Place Royale in Utrecht. Reserveren via www.schillertheater.nl of 030 - 2319 380.

Hoe onderscheiden we de mens van zijn kopie? Nu klonen, robots en nieuwe definities van het lichaam aan de orde van de dag zijn, gebruikt choreograaf Erik Kaiel de inmiddels klassiek geworden sciencefictionfilm Blade Runner als een parabel voor onze huidige tijd.

11 december, 20.30 uur. Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort, Lieve Vrouwestraat 13. Informatie: tel. 033 - 4226 550 en www.lievevrouw.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden