Theater

ITs. Het Internationaal Theaterschool Festival zet t/m 30 juni de Amsterdamse Nes en omstreken in een jonge gloed. Studenten van verschillende opleidingen, in wisselende staat van gevorderdheid en uit diverse landen laten zien welke talenten het publiek de komende jaren op de podia kan verwachten. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar de studenten zijn onder meer afkomstig van de Yale School of Drama, Toneelschool Amsterdam, Royal Scottish Academy of Music and Drama, Kleinkunst Akademie, P.A.R.T.S. dansopleiding van De Keersmaeker, Brussel), ücole Supérieure Nationale des Arts de la Marionnette, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Studio Herman Teirlinck (Antwerpen), Mimeopleiding Amsterdam. Kaarten via 020/6266866 (ma t/m za vanaf 13.00 uur) of aan de kassa van De Brakke Grond.

Reünie. Marlies Heuer, Jacqueline Blom, Ria Eimers, Truus te Selle en Annet Malherbe spelen met 'Reünie' een treffen tussen de voetbalvrouwen Cruijff, Neeskens, Suurbier, Rijsbergen en Van der Kerkhof na de verloren WK-finale van 1974. Waarom nam Nederland na een flitsend begin gas terug? Waarom speelde Cruijff plotseling zo slecht? T/m 29/6 in het Amsterdamse Bellevuetheater, 19.00 uur.

Onafhankelijk Toneel. In regie van Mirjam Koen speelt het Onafhankelijk Toneel 'Het ongeluk/Camus déjà vu' van Erik-Ward Geerlings. Eerder schreef Geerlings toneelstukken over de vriendschap tussen Wagner, zijn vrouw Cosima en Nietzsche. Nu neemt hij het auto-ongeluk waarbij Camus in 1960 omkwam, als uitgangspunt. Camus was op weg naar zijn minnares de actrice Maria Casarès. Met Romana Vrede, Dimme Treurniet, José Kuijpers en Paul Kooij. T/m 24/6 Haarlemse Toneelschuur.

Shakespearement. Het Brabantse Zundert eert William Shakespeare deze weken met een festival, waarvoor ook de replica van het Londense Globe Theatre aan de Theemsoever is nagebouwd. Met hazelnootschillen als authentieke, waterwerende arenavloer. Theatergroep Aluin speelt Julius Caesar (23/6 - 21 uur), workshop over Shakespeare in de muziek (25/6 - 10.30 uur) dans- en bewegingstheater van Wendy van der Brugge op Romeo en Julia (25/6 - 17.00 uur).

Fin de saison. Toneelgezelschap Maatschappij Discordia viert het jaarlijkse Fin de saison op de Transformatorzolder van de Amsterdamse Westergasfabriek. Donderdag 22/6 om 21 uur 'Wachten op Godot' van Samuel Beckett onder regie van Alan Yadegarian, 23 uur: 'Bienvenue' met 'Apestilentia im ohr'. 23/6 om 19 uur 'Bienvenue' met 'Wachten op Godot', 21 uur: Maatschappij Discordia met 'Dossier crisp' van Maarten Boegborn, 23 uur: Titus Muizelaar en de toneelschool Maastricht met 'De tijd en de kamer' van Botho Strauss. 24/6 om 15 uur 'Bienvenue' met: 'Krek wa'k wou', 21 uur: 'De tijd en de kamer', 23 uur: Discordia met 'Je me souviens'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden