theater

Herakles-marathon
Elf uur duurt de theatermarathon 'Herakles'. Elke vijftig minuten is er een pauze. Herakles werd verwekt bij een sterfelijke vrouw om Zeus te helpen het kwaad op aarde, de Giganten, te verdelgen. Maar Hera zorgt dat Herakles waanzinnig wordt en zijn kinderen vermoordt.

3, 4, 7 maart, 11.00 uur. Appeltheater, Duinstraat 6, Den Haag. Meer informatie: www.toneelgroepdeappel.nl

Het diner
Twee broers dineren met hun echtgenotes in een chique restaurant. Hun kinderen hebben iets uitgespookt dat grote gevolgen kan hebben voor de toekomst. De bestseller van Herman Koch is bewerkt voor het theater en geregisseerd door Jiskefet-collega Kees Prins.

3 maart, 20.15 uur, De Flint, Amersfoort; 6 maart, 20.00 uur, Theater aan de Parade, Den Bosch; 8 maart, 20.15 uur Theater De Lievekamp, Oss; 9 maart, 20.15 uur, Singer Theater, Laren. Meer informatie: www.onstage.nl

Churchill
Winston Churchill is tachtig jaar en bereidt zich voor op zijn aftreden als premier. Hij blikt terug op zijn triomfen, de teleurstellingen en zijn plaats in de wereldgeschiedenis. Acteur Pip Utton maakte eerder een portret van Hitler. De voorstelling is in het Engels.

6 maart, 20.15 uur, Theater De Leest, Waalwijk; 7 maart, 20.30 uur, Junushoff, Wageningen; 8 maart, 20.15 uur, Ledeltheater, Oostburg; 9 maart, 20.30 uur, Schouwburg Arnhem. Meer informatie:

www.pip-tton.com

Opera per tutti
De 'Mazali Opera Singers' brengen maandelijks een ander programma van zeventien solo aria's en ensemblestukken. Ook de cast wisselt. Professionele zangers en bijzonder internationaal jong talent werken samen om een groot publiek bekend te maken met opera.

8 maart, 20.15 uur. Vondelkerk, Vondelstraat 120d, Amsterdam. Meer informatie: www.operapertutti.nl

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden