Theater

Footsbarn Theatre. Het uit Engeland afkomstige, in Frankrijk residerende en desalniettemin permanent rondreizende Footsbarn Theatre is na zijn overrompelende 'Midzomernachtdroom' van acht jaar geleden weer in Nederland te zien. Footsbarn speelt twee producties in een tent op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein. T/m 19 september Shakespeare's 'Wintersprookje' (in het Engels) en van 22 t/m 26 september Molière's Don Juan (in het frans). Degene die voor buitenlandse talen terugschrikt zij gesust: de Footsbarnvoorstellingen zijn steevast glashelder, luchtig en kluchtig. Reserveren: 020-7781400.

Reinaert. In een eikenbos en in het vestwater van zijn geboorteplaats Hulst presenteert het muziektheater De Republiek der Negatie een op Louis Paul Boons 'De Wapenbroeders' geënte voorstellingen van de Vos Reinaerde. T/m 12/9, reserveren: 0114-389299.

Rotterdamse keuze. Tot 17 september zijn zestien voorstellingen opnieuw te zien doordat de Rotterdamse Schouwburg ze als de jaarlijkse 'keuze van de schouwburg' selecteerde. Het zijn: 'Wilhelmina' (Impresariaat Senf), 'De moed om te doden' (RO Theater), 'De woudduivel' (Onafhankelijk Toneel), 'Iets op Bach' (Les ballets C. de la B.), 'Burgermansbruiloft' (Paardenkathedraal), 'De bitterzoet' (Hollandia), 'Mission impossible' (Dood Paard), 'De vergissing' (Carrousel), 'Rotjoch' (Toneelschuur/HF), 'Rap Trap' (Nultwintig) en 'Gorilla meets Bambi' (Lieber Gorilla). Voor dans keren terug 'Nothing hurts' (Van Dijk/Richter), 'Extra dry' (Greco/Scholten) en 'Creole' (Norton/d'Oliveira), voor jeugdtheater 'Stiefmoeders' (Artemis) en 'Hannah' (Derksen/STIP). Reserveren: 010-4118110.

De Verlossing. Het Toneel Speelt presenteert Hugo Claus' 'De verlossing'. Opstandige Magda droomt te veel van haar overleden zus Marleen, die haar in schonkige motoriek over het verleden blijft lastigvallen. Met Annet Nieuwenhuijzen en Anne-Wil Blankers. 10 en 11/9 Schouwburg Eindhoven, 14 t/m 16/9 Stadsschouwburg Amsterdam, tournee t/m 23/12.

Internationale kunstenaar. Artistiek leider Gerrit Timmer van het Onafhankelijk Toneel, beleidsmedewerker Maarten Mulder bij het bureau Internationaal Cultuurbeleid van het ministerie van OCW en zakelijk directeur Jaap Hulsman van het Nederlands Dans Theater praten op 13 september vanaf 17.30 uur over 'de internationale aspecten van het kunstbeleid'. Theater Instituut Nederland, Herengracht 168 in Amsterdam.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden