theater

Festival Iberia is het eerste Georgische cultuurfestival in Nederland georganiseerd. Het is een cultuurevenement dat de charme van eeuwenoude tradities en de spanning van bekende en onbekende talenten combineert. Met een concert van het Rustavi-ensemble, een tentoonstelling ’Strijders tegen grauwheid’, en een workshop Georgische tafelrede.

Vanaf 12 juni. Voor Rustavi: Leidse schouwburg, Oude Vest 43, Leiden, tel. 071 - 5163 899. Meer informatie: www.festivaliberia.nl

In de bodem onder een dorp in het Limburgse Heuvelland is door amateur-archeoloog Deks de kaak gevonden van een zogenoemde Diplodocus, een prehistorische planteneter. Een projectontwikkelaar komt daarop met het plan om op de vindplaats een Dino Pretpark van wereldformaat te bouwen. De impact op het Limburgse dorpsleven is enorm.

12, 13, 16, 17 en 18 juni, Enci, Lage Kanaaldijk 115 in Maastricht. Meer informatie: 043-3297777

Het publiek volgt een ouder Surinaams echtpaar dat zich aan de poort van Silo 8 (een zorginstituut dat uit schroot is verrezen) meldt. In ruil voor hun spaargeld worden de poorten geopend voor een zorgeloze oude dag. Echter niet voor lang. Buitenspektakel door Vis à Vis.

t/m 27 juni, Muiderzandweg 1, Almere. Meer informatie: tel. 036 5369933 en infosilo8@visavis.nl

Het boek ’Elf minuten’ van Paulo Coelho, bewerkt voor toneel door Ko van den Bosch en regisseur Ola Mafaalani, vertelt het verhaal van Maria. Zij ziet haar beroep van prostituee als doodgewoon werk en ze staat zich niet toe dat ze verliefd wordt. Maar dan ontmoet ze een jonge kunstschilder.

15, 16, 17 en 18 juni, De Machinefabriek, Bloemstraat 38 in Groningen. Meer informatie: tel. 050 - 311 3388 en www.nnt.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden