theater

Spinvis
Spinvis treedt eenmalig op in het Museum Speelklok. Hij laat zijn eigen instrumenten thuis en speelt op een Photoplayer, een semi-zelfspelend muziekinstrument dat geluidseffecten verzorgde bij stomme films. In een griezelverhaal heeft hij zijn bestaande nummers verwerkt.

10 november, 20.00 uur. Museum Speelklok, Steenweg 6, Utrecht. Meer informatie: tel. 030 - 2312 789 en www.museumspeelklok.nl

Lazarus
Dak- en thuislozen spelen op poëtische en indringende wijze episodes uit hun leven, dat zich normaal veelal buiten het oog van de samenleving afspeelt. Het publiek kijkt toe vanaf tribune in de kerk.

9 november, 20.00 uur. Adventskerk, Lindelaan 49, Assen. Meer informatie: www.adventskerk-assen.nl

De Misantroop
Alceste strijdt onvermoeibaar voor zijn principes in een wereld van hypocrisie, moreel verval en welvaart. Uitgerekend hij wordt verliefd op Célimène, die het roddelen tot kunst verheven heeft. De zwarte komedie van Molière wordt uitgevoerd door Toneelgroep Oostpool.

8 november, 19.00 uur, Schouwburg Amstelveen; 9 november, 20.00 uur, Stadschouwburg Utrecht, 10 november, 19.30 uur, Rotterdamse Schouwburg; 11 november, 19.15 uur, Stadsgehoorzaal Kampen. Info: www.toneelgroepoostpool.nl

BANG
De gemeenteraadzaal krijgt de intimiteit van een huiskamer. Hier bespreken twee miljonairs en twee hardwerkende Nederlanders de problemen en kansen van de Nederlandse samenleving. Dit is de eerste van vier voorstellingen van de Veenfabriek met als thema Geloof - Ongeloof.

11 t/m 14 november, 20.00 uur, Raadzaal Stadhuis Leiden, Stadhuisplein 1. Meer informatie: ww.veenfabriek.nl

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden