Theaterfestival wil uitbreiden naar Duitsland

Het Nederlands-Vlaamse Theaterfestival wil volgend jaar uitbreiden naar Münster in Duitsland. Verder kunnen in 2001 jeugdvoorstellingen meedingen naar de jaarlijkse Grote Theaterfestivalprijs. Dit heeft directeur Arthur Sonnen van Stichting Het Theaterfestival meegedeeld.

Sonnen denkt dat het Nederlands toneel een toekomst heeft in Duitsland en dat het een artistieke impuls voor het Duitse toneel kan betekenen. Als voorschotje voor de opname van jeugdproducties in 2001 zijn dit jaar tijdens het festival alvast jeugdvoorstellingen te zien van De Citadel, Het Laagland, De Kakkewieten en Het Syndicaat. Sonnen hoopt volgend jaar een aparte jury aan het werk te zetten die ongeveer 250 jeugdvoorstellingen kan beoordelen. De financiering is echter nog niet rond.

Dit jaar dingen elf toneelstukken voor volwassenen mee naar de prijs die op 10 september wordt uitgereikt. De genomineerde producties die de jury uit het aanbod van het afgelopen seizoen koos, zijn de komende weken te zien in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht en Amersfoort. Het gaat om zes Vlaamse en vijf Nederlandse voorstellingen. Het Zuidelijk Toneel is met twee toneelstukken ('India song' en 'De dame met de camelia's') genomineerd.

Verder zijn in het parallelprogramma een tentoonstelling over de relatie tussen drama en stripverhalen en een congres over kunstonderwijs op vmbo-scholen opgenomen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden