The Passion krijgt een tweede editie in het 'rauwe' Rotterdam

The Passion, het spektakel rond Jezus' lijden dat vorig jaar in Gouda zo'n twintigduizend mensen trok, krijgt een vervolg. Het evenement was zo succesvol dat er dit jaar een tweede editie komt. Decor dit keer is het Willemsplein in Rotterdam. En de doelgroep is breder.

Net als de vorig keer zal The Passion worden uitgevoerd op Witte Donderdag, dit jaar op 5 april. Het evenement, dat vorig jaar een miljoen kijkers trok, zal live worden uitgezonden op Nederland 1.

De eerste editie van The Passion was gericht op jongeren, met zanger Syb van der Ploeg als Jezus en jackhals Eric van De Wereld Draait Door als verteller. Jezus werd afgevoerd door ME'ers en er werd gebruik gemaakt van hedendaagse popmuziek.

Ook dit jaar zal de The Passion aansluiting zoeken bij de populaire cultuur en het paasverhaal met profane teksten over het voetlicht brengen. Toch is de focus anders, zegt Leo Fijen. Hij is hoofd van de katholieke omroep RKK, die samen met de EO, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland en de Rooms Katholieke Kerk het evenement organiseert. "Onze doelgroep is nu zo breed mogelijk", licht Fijen toe. "Wij richten ons nu niet alleen op jongeren, maar op iedereen. Daar horen andere artiesten bij." Welke dat zijn, wil hij niet zeggen.

De bredere doelgroep brengt ook een andere invalshoek met zich mee, vertelt Fijen. "Vorig jaar vroegen we ons af: wie weet nog wat Pasen is? Nu proberen we aan te haken bij het wantrouwen dat we in de samenleving tegenkomen. We laten zien dat Pasen het feest is van hoop en vertrouwen. Dat het tóch goed komt. Ondanks de duisternis om ons heen."

Rotterdam, zegt Fijen, zal een ander decor zijn dan het 'pittoreske' Gouda. "Rotterdam is bij uitstek bekend met het lijden, door het bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Een wereldstad, waarin veel nationaliteiten samenwonen en soms met elkaar botsen. Tegen die achtergrond zal het paasverhaal anders overkomen. Een zachte boodschap in een rauwe context."

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden