'THE LAST NIGHTMARE'

Freddy is dood. Ja, Freddy Krueger van Elmstreet. . . zeggen ze. In zijn vijfde film legt het monster, dat voordien tevergeefs werd gewurgd, verbrand, in stukken gehakt en levend begraven, voorgoed het loodje. . . zeggen ze.

W. WIELEK-BERG

Misschien zullen sommige tieners een traantje wegpinken, want ik heb vernomen dat ze wel pap van hem lusten, al heeft hij ook nog zoveel van hun leeftijdgenoten op gruwelijke wijze naar de andere wereld geholpen. Maar laat ik hen troosten: ik voel aan mijn water dat hij terugkomt.

Wat ik verder over die film moet vertellen, weet ik niet. Van dezelfde lijkwade een pak, daar komt het wel op neer. De duivelse Freddy met zijn gruwelijk verminkte gezicht en zijn stalen vingers spookt weer rond, ditmaal op zoek naar zijn nageslacht. Zijn plaats van herkomst, Springwood, is intussen in een abattoir veranderd, maar Freddy kan ook best ergens anders aarden. Als hij eenmaal iemand bij de lurven heeft, laat hij niet los tot alle leven is geweken. Nooit meer slapen is het parool, want met de droom komt de dood.

De laatste twintig minuten moet je zo'n eng brilletje opzetten met een rood en een blauw glas, dan zie je alles driedimensionaal. Lekker, lekker.

Amsterdam-City; Den HaagOdeon; RotterdamLumiere.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden