The Game...

The Game

Belinda van de Graaf

Regie: David Fincher; VS, 1997. Met Michael Douglas en Sean Penn. Net 5, 22.20-00.45 uur.

Spannende thriller met Michael Douglas als de steenrijke bankier Nicholas Von Orton die door zijn broer Conrad (Sean Penn) uitgenodigd wordt om deel te nemen aan een rollenspel.

The Siege

Regie: Edward Zwick. Met Denzel Washington, Annette Bening, Bruce Willis en Tony Shaloub. RTL 4, 20.30-22.40 uur.

Via drie bomaanslagen op respectievelijk een stadsbus, theater en een FBI-gebouw neemt regisseur Edward Zwick de samenwerking tussen het New York Police Department, de FBI, de CIA en het leger onder de loep. Die blijken botsende ideeën te hebben die worden uitgespeeld via een minzame zwarte FBI-agent (Denzel Washington) en zijn Libanese collega (Tony Shaloub), een stoere undercoveragente van de CIA (Annette Bening) en een bijna cartooneske Amerikaanse legergeneraal (Bruce Willis) die er niet voor terugdeinst een gevangene te martelen en te vermoorden.

Unknown Pleasures

Regie: Jia Zhang-ke; China, 2002. Met Wei Wei Zhao. Nederland 2, 00.15-02.10 uur.

De Chinese meester Jia Zhang-ke schetst met ’Unknown Pleasures’ een zomers portret van de Chinese plattelandsjeugd anno 2001. We bevinden ons in Datong in Centraal-China. De jongeren hangen wat rond, een beetje flirtend en dromend, terwijl tegen de achtergrond belangrijke politieke gebeurtenissen plaatsvinden. Een arbeider blaast een textielfabriek op. De Spelen van 2008 worden toegewezen aan Peking.

The Jackal

Regie: Michael Caton-Jones; VS, 1997. Met Bruce Willis en Richard Gere. BBC 1, 00.20-02.20 uur.

Fletse afspiegeling van Fred Zinnemans klassieke thriller ’The Day of the Jackal’ (1973), met Bruce Willis in de rol van de kille huurmoordenaar die het voorzien heeft op Charles de Gaulle.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden