The Aviator...

The Aviator

Belinda van de Graaf

Regie: Martin Scorsese; VS, 2004. Met Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, John C. Reilly, Jude Law en Alec Baldwin. SBS 6, 20.30-22.30/22.55-00.10 uur.

Leonordo DiCaprio speelt vliegtuigpionier, vrouwenversierder en Hollywood-filmer Howard Hughes (1905-1976). We maken kennis met een man die zijn handen tot bloedens toe wast, en nooit zonder zeepdoosje in zijn broekzak op stap gaat. Zijn obsessies brengen hem in het paradijs, en in de hel. Vrouwen zijn er bij de vleet, en niet de minsten: Hollywood-iconen Jean Harlow, Ava Gardner en Katherine Hepburn vallen als een blok voor hem. Toch gaan de spoken in zijn hoofd de boventoon voeren. De scène waarin hij zich afzondert van de wereld en dagenlang naakt rondwaart, pissend in lege melkflessen, brengt de ontreddering aardig dichtbij.

Waltz

Regie: Norbert ter Hall; Nederland, Met Aart Staartjes, Theo Maassen en Koen Wouterse. Nederland 2, 23.25-00.15 uur.

Herhaling van de 7-delige dramaserie rond het Groot Internationaal Wereld Circus Waltz met Aart Staartjes als circusdirecteur Willy Waltz die niet alleen met financiële problemen kampt, maar ook met zijn gezondheid. Als zijn zonen treden aan Theo Maassen, Barry Atsma en Koen Wouterse.Vanavond aflevering 1: ’De Ark van Willy’.

Love and Death

Regie: Woody Allen; VS, 1975. Met Woody Allen en Diane Keaton. Duitsland 1, 01.05-02.25 uur.

Woody Allen bevindt zich in deze heerlijke parodie op de Russische roman in tsaristisch Rusland waar hij als soldaat Boris Grushenko – de lafste en onhandigste soldaat op het slagveld - een moordaanslag beraamt op Napoleon. Dat doet hij samen met zijn verre nicht Sonja (Diane Keaton) die hij de perfecte vrouw noemt en met wie hij trouwt. Allen en Keaton zijn in deze hilarische komedie - op locatie opgenomen in Frankrijk en Hongarije - al een perfect komisch koppel.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden