TenCate neemt kunstgrasbedrijf Mattex over

(Novum/Betten) - Koninklijke Ten Cate neemt de kunstgrasactiviteiten van Mattex Leisure Industries over. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. TenCate betaalt USD 178 miljoen voor het in Dubai gevestigde bedrijf.

De kunstgrasactiviteiten van Mattex worden overgenomen door een nieuw op te richten vennootschap, TenCate Thiolon Middle East LLC. "Deze onderneming zal naar verwachting in 2007 een omzet van circa USD 70 miljoen realiseren", zo stelt TenCate in een persbericht.

TenCate wil de overname financieren uit een nieuwe gegarandeerde kredietfaciliteit en uit een aandelenemissie, die kleiner zal zijn dan 10% van het uitstaande aandelenkapitaal.

De nieuwe aandelen zullen door middel van een onderhandse plaatsing worden aangeboden aan institutionele beleggers buiten de Verenigde Staten. ABN AMRO Rothschild treedt op als sole global coordinator en bookrunner met betrekking tot deze plaatsing.

Gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 9 februari 2007 van EUR 24,75 is met deze emissie een bedrag gemoeid van ongeveer EUR 52 miljoen. TenCate verwacht dat de afronding van de overname in het eerste kwartaal van 2007 plaatsvindt.

Mede door deze overname verwacht TenCate dat haar nettowinst, afgezien van het resultaat op desinvesteringen, in 2007 met ten minste 25% zal stijgen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden