TELEVISIE

ACTUALITEITEN

De introductie van rekeningrijden ligt in Nederland onder vuur. Maar een proef in Duitsland deed het autogebruik wel degelijk afnemen. 2 Vandaag ging in Duitsland kijken (17.35 uur, Ned. 2).

Tien jaar geleden was Mona Tang een van de Chinese studenten die op het Plein van de Hemelse Vrede protesteerden voor meer democratie. In Netwerk blikt Mona terug op deze periode. Ook een portret van het rehabilitatieteam van het Psychiatrisch Ziekenhuis Amsterdam, dat zich ontfermt over stadszwervers (20.30 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Wilfried Martens is de gast van Paul Witteman in B & W. Martens was voor de Vlaamse christen-democraten twaalf jaar premier en zeven jaar partijvoorzitter en voorzitter van de Europese Volks Partij. Hij is echter gepasseerd bij de komende Europese verkiezingen (19.30 uur, Ned. 3).

Schrijver Joost Zwagerman stapt in de bus van Tussen hemel en aarde. Speciale gast is Zwagermans broer Alexander, die lid is van de Pinkstergemeente (23.30 uur, Ned. 1).

SPORT

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de finale in de Champions League tussen Manchester United en Bayern München (20.00 uur, Ned. 2).

CULTUUR

De beste popgroep van België heet dEUS. Een cameraploeg van Lola da musica reisde af naar naar Ronda in Zuid-Spanje, waar de groep de basis legde voor de nieuwste cd (23.20 uur, Ned. 3).

RADIO

In 1 op 1 is de Joegoslavische ambassadeur Novakovic te gast. Hij praat over het Kosovo-conflict, de oorzaken en de mogelijke oplossing (09.05, Radio 1).

In Rechtenkwesties een reportage over Koerdische jongeren in Nederland en verslaggever Frènk van der Linden over de studentenprotesten in China, nu precies tien jaar geleden (13.30 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden