TELEVISIE ZATERDAG

A C T U A L I T E I T E N

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Te gast in Karel zijn Pa Sem, ernstig gewond bij de Bijlmerramp, en het in opspraak geraakte IOC-lid Anton Geesink (20.30 uur, Ned. 1).

In Het Lagerhuis wordt onder meer gedebatteerd over de doodstraf en de geheime opvattingen van de koningin (21.05 uur, Ned. 3).

A M U S E M E N T

Het 'kopspijkeren' met Jack Spijkerman is gepromoveerd tot een heel eigen programma. Bij de première van Spijkertijd strijden Arnold Vanderlijde en Huub Stapel tegen Regilio Tuur en columniste Carrie (20.10 uur, Ned. 3).

Peter Gabriel, Alanis Morissette, Bruce Springsteen, Yousou N'Dour, Tracy Chapman en Radiohead treden op tijdens het Amnesty Concert in Parijs (22.40 uur, Ned. 1).

RADIO ZATERDAG

PvdA-fractievoorzitter Ad Melkert is te gast in Kamerbreed. Ook een discussie over preventief fouilleren tussen Wim van de Camp (CDA) en D66'er Boris Dittrich (11.04 uur, Radio 1).

PvdA'er Peter Rehwinkel vertelt in Spijkers met koppen over lekken na een theevisite bij de koningin (12.00 uur, Radio 2).

Margriet Eshuys en haar band geven een concert in Volgspot-Live, met onder meer een geheel nieuwe versie van 'House for sale' (22.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

A C T U A L I T E I T E N

Netwerk biedt een portret van Elizabeth Dole, echtgenote van voormalig preidentskandidaat Bob Dole. Zij denkt erover zich nu zelf kandidaat te stellen voor het presidentschap (20.15 uur, Ned. 1).

In Lopende Zaken aandacht voor kinderen met leerproblemen en voor de onlusten op Ambon, waardoor ook in de Molukse gemeenschap in Nederland onrust is ontstaan (22.20 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Minister Els Borst reageert in Buitenhof op alle Bijlmerramp-commotie (12.05 uur, Ned. 3).

Waskracht heeft een thema-uitzending over talking heads: mensen die vinden dat ze hoognodig op de televisie moeten, krijgen daartoe kort de gelegenheid (19.35 uur, Ned. 3).

S P O R T

IJs en weder dienende deze keer al vier samenvattingen van voetbalwedstrijden in Studio Sport. Verder: tafeltennis, indoor atletiek, synchroonzwemmen en tennis (19.00 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

De Armeense pianiste Lilia Nikoyan treedt op en praat in Reiziger in muziek. Verder een gesprek met Frits Zwart over de invloed van Willem Mengelberg op het Nederlandse muziekleven en een optreden van het trio Troitsa (11.00 uur, Ned. 3).

In De Plantage wordt gediscussieerd over literatuurkritiek met de schrijver Marcel Moring, hoogleraar Ton Anbeek en criticus Arjan Peters. Ook een gesprek met Thérèse Cornips die 23 jaar deed over de vertaling van 'A la recherche du temps perdu' van Proust (17.00 uur, Ned. 3).

RADIO ZONDAG

De andere wereld van zondagmorgen bevat een reportage over de financiële zorgen van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. En aandacht voor een symposium over traumaverwerking (07.07 uur, Radio 1).

Vanwege Valentijnsdag praat Richard Stouthamer in Vroege Vogels over het liefdesleven van insecten, over insectenporno en over de onbevlekte ontvangenis van de sluipwesp. Ook vanwege Valentijnsdag aandacht voor vrouwen- en mannenbomen in Burkina Faso (08.10 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden