TELEVISIE ZATERDAG

A C T U A L I T E I T E N

In 2Vandaag een vraaggesprek met Hannah Goslar, de jeugdvriendin van Anne Frank. Beiden kwamen elkaar in Bergen Belsen weer tegen. Hannah Goslar schreef het boek 'Anne Frank, mijn beste vriendin'. Verder een impressie van het spektakelstuk 'Peer Grynt' tijdens het Oerolfestival op Terschelling (17.29 uur, Ned. 2).

D O C U M E N T A I R E

Uit België komt de reeks De camping overwaaien. Een beeld van liefde, verdriet en geluk op zo maar een camping. Zes afleveringen lang met Dikke Pierre die al twintig jaar op de camping komt en graag iedereen wil helpen. Alleen: niet iedereen wil geholpen worden (21.40 uur, Ned. 2).

Van je familie moet je het hebben heet het in Nederland volgens Pijpers. Met Bet van Trui uit Urk die 8 kinderen, 38 kleinkinderen en 87 achterkleinkinderen heeft. Schrijfster Coot van Doesburg vindt het meer bij vrienden. Op Duinrell moet graaf Hugo van Zuylen van Nijevelt het van zijn zonen hebben met wie hij het park runt (22.09 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Jason Donovan, bekend van de Australische soap 'Neighbours', is een van de gasten van Patty. Verder dj Jurgen en tatoeëerder Henk Schifmacher (22.05 uur, Veronica).

S P O R T

Studio Sport biedt beelden van de volleybalwedstrijd Nederland-Brazilië, het hockeyduel Nederland-Pakistan (mannen) en de baseballontmoeting tussen Seattle Mariners en Colorado Rockies (14.00 uur, Ned. 2).

A M U S E M E N T

In Herexamen strijden recensenten Frank Verhallen, Patrick van de Hanenberg en Ruud Meijer tegen Vliegende Panters Diederik Ebbinge, Remko Vrijdag en Rutger de Bekker (20.09 uur, Ned. 3).

Anders: De vrienden van Amstel live. Deze keer muziek vanuit Den Helder. Met optredens van Guus Meeuwis, Bert Heerink en Close 2 You (21.45 uur, RTL 4).

Abba: the winner takes it all. Documentaire met veel Abba-muziek, met als vertrekpunt de musical die op dit moment over de befaamde groep in Londen wordt opgevoerd. Verder gesprekken met Agneta, Anni-Frid, Bjorn en Benny, plus nog een hele rits mensen die hebben meegewerkt aan een reeks van Abba-hits (22.30 uur, RTL 4).

C U L T U U R

Extra: in memoriam Piet Blom. Deze week overleed de architect die onder meer de Rotterdamse kubuswoningen bedacht. Ruim tien jaar terug maakte René van Gijn voor de Tros een documentaire over Blom. Die wordt nu in Kunst... omdat het moet! herhaald (00.30 uur, Ned. 2).

RADIO ZATERDAG

Minister Hermans van onderwijs is gast in Kamerbreed. Daarin ook Johan Langbroek van de Nederlandse vereniging van belastingbetalers (11.04 uur, Ned. 2).

Oud-wielrenner Gerben Karstens is een van de gasten in Spijkers met koppen. Verder GroenLinks-leider Paul Rosenmöller over de Europese verkiezingen, Kosovo en de IRT-spanningen. Het PvdA-Kamerlid Duijkers discussieert met de AbvaKabo over de vraag of ambtenaren hun ministers door dik en dun moeten steunen. De Vlaamse zangeres Margriet Hermans wil de politiek in en spreekt over het Belgische kippetje en de strijd tegen het Vlaams Blok. (12.00 uur, Radio 2).

In Tema, magazine over onderwijs, zorg en arbeid, een reportage over vakanties die heel lang alleen iets voor de elite zijn geweest. Met onder meer Herman Bode. En de rol van de ANWB (14.02 uur, Radio 5).

Theatermaakster Mylène d'Anjou is de gelukkige in Volgspot Live Zomertheater. Zij mag in deze serie haar favoriete avondje uit samenstellen. Daarin zijn onder meer te horen Karin Bloemen, het Surinaams-Nederlandse muziekgezelschap 'De nazaten van prins Hendrik', de politiekapel van Paramaribo, Elvis Costello, Ella Fitzgerald en Otis Redding (22.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden