TELEVISIE ZATERDAG

ACTUALITEITEN

PRAATPROGRAMMA'S

Europarlementariër Piet Dankert is te gast in Karel. In de rubriek 'Oud Nieuws' aandacht voor een verzamelaar van spoortreintjes die in de jaren '80 in de DDR werd opgepakt en anderhalf jaar gevangenisstraf kreeg. (20.30 uur, Ned. 1).

SPORT

Rechtstreeks: de Nederlandse schaatskampioenschappen sprint in Groningen (14.00 uur, Ned. 2).

CONSUMENT

Kassa test de snacks bij benzinestations. Ook een discussie over de euro en de huizenprijzen en aandacht voor de gezondheidsrisico's van toeristen naar verre landen, Ten slotte waart de 'Belbus' weer door het land (19.08 uur, Ned. 3).

RADIO ZATERDAG

Jos van Kemenade, commissaris van de koningin in Noord-Holland, is te gast in Kamerbreed (11.04 uur, Radio 1).

Staatssecretaris Benschop van Europese zaken kijkt in Spijkers met Koppen terug op een turbulent weekje Europa. Verder: burgemeester Stekelenburg van Tilburg over straatgeweld en 'Spoorloos'-presentatrice Karin de Groot over de kritiek die ze kreeg op de wijze waarop ze in Haïti een onderwerp filmde en bijna zelf spoorloos raakte (12.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

Gerard Spong en Max Moszkowicz treden in Netwerk op als respectievelijk aanklager en verdediger van president Clinton in het impeachment-proces (20.13 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

Lopende Zaken heeft aandacht voor een Marokkaanse vader die weer greep probeert te krijgen op enkele van zijn ontwortelde kinderen en een reportage over de Groenen in het Europarlement (22.25 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

In Buitenhof debatteren deskundigen over de waarde van de rechtsstaat, na de stille tocht in Gorinchem (12.05 uur, Ned. 3).

SPORT

Rechtstreeks: Australische tenniskampioenschappen in de nacht (23.50 uur, Ned. 2).

CULTUUR

Reiziger in muziek staat in het teken van de in 1996 overleden componist Ton de Leeuw. Verder is de jonge klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer te gast, samen met zijn begeleider pianist Jan Gruithuyzen (11.00 uur, Ned. 3)

Gasten in De Plantage zijn de acteur Gijs Scholten van Aschat en de grafisch ontwerpers prof. R. Oxenaar en Niels Meulman (17.00 uur, Ned. 3).

RADIO ZONDAG

De wolvenman Dick Dekker vertelt over de mogelijkheden van de terugkeer van wolven naar de Veluwe in Vroege Vogels. En verder: de oudste iep van Utrecht geveld, touroperator TUI neemt het milieu nu echt serieus en in memoriam Mien Ruys (08.10 uur, Radio 1).

De voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie die zich buigt over de Bijlmerramp, de CDA'er Theo Meijer, is de hoofdgast in het Radio 1 journaal (12.00 uur).

In De andere wereld van zondagmiddag live een debat in De Balie in Amsterdam over de rol van de islam in Nederland (13.02 uur, Radio 5).

To Weekendcafé or not to Weekendcafé. Is Shakespeare millenniumbestendig? Een discussie met Gerardjan Rijnders, Ton Lutz, Willem Smit, Imme Dros en Abdelkadir Benali (16.00 uur. Radio 2).

Buzz gaat over wapenbezit onder jongeren. Met een jongere die een overval pleegde en met Herman Brood die gek is op wapens (18.00 uur, Radio 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden