Tegenkandidaat veroordeelt huilbui Hugo Chavez

Hugo Chavez zaterdag tijdens een van de bijeenkomsten waarbij hij in tranen uitbarstte. Beeld AFP
Hugo Chavez zaterdag tijdens een van de bijeenkomsten waarbij hij in tranen uitbarstte.Beeld AFP

Henrique Capriles, kandidaat tijdens de presidentsverkiezingen volgende maand in Venezuela, heeft zondag een huilbui veroordeeld van zijn opponent Hugo Chavez. Regerend president Chavez was een dag eerder tijdens een toespraak in snikken uitgebarsten toen hij sprak over de opofferingen die hij zich had moeten getroosten om het hoogste ambt van het land te kunnen uitoefenen.

Redactie

Terwijl hij hardop mijmerde over de dagen waarin hij vrij en ongestoord over het Venezolaanse platteland kon zwerven, schoot Chavez vol. Capriles zei naderhand dat de president beter had kunnen huilen om alle moeders in Venezuela die onder zijn bewind kinderen zijn kwijtgeraakt aan de zware criminaliteit.

Volgens het ministerie van Justitie zijn vorig jaar ruim 14.000 mensen door geweld omgekomen in Venezuela. Het aantal gevallen van moord en doodslag bedraagt 50 per 100.000 inwoners, een van de hoogste percentages in de wereld.

In de meeste verkiezingspolls staat Chavez voor op Capriles, al verscheen de afgelopen maand één onderzoek waaruit blijkt dat beide kandidaten ongeveer gelijk op zouden gaan. De verkiezingen worden op 7 oktober gehouden

Henrique Capriles zondag in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Beeld reuters
Henrique Capriles zondag in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.Beeld reuters
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden