Team Blanco

Richard Plugge is er de man niet naar om met een grote boog om een uitdaging heen te lopen. Dat deed hij niet toen hij als hoofdredacteur van Sportweek voor de keuze stond om door te modderen met een afkalvende lezersbestand, of het tijdschrift om te vormen tot een sportportal op internet. Hij koos voor de weg van de meeste weerstand. Met succes. Nusport.nl wedijvert ondertussen met het digitale sportkatern van De Telegraaf om de titel van meest gelezen sportsite van Nederland.

Plugge deed het ook niet toen Harold Knebel, directeur van de Rabo-wielerploeg, hem polste om de Raboploeg een nieuw tijdperk in te loodsen, maar dan zonder de bank die zeventien jaar het gezicht van het vaderlandse wielrennen bepaalde. Aan de 43-jarige Leidenaar de taak Nederlands beste wielrenners bijeen te houden en een grote sponsor te strikken.

In april liep Plugge, die toen net communicatiemanager bij de Raboploeg was geworden nog wat onwennig rond bij de start van de Waalse Pijl. Nauwelijks acht maanden later gaat hij Knebel opvolgen.

"Een kans op mijn pad die ik niet wil laten liggen." Hij had alleen niet verwacht dat die zo snel zou komen, bekende de timide maar wielergepassioneerde Plugge gisteren gestoken in de kleuren van Team Blanco, de opvolger van de Raboploeg.

Het zal er in de toekomst anders aan toegaan, zei Plugge. Hij wil straks een sportploeg neerzetten waar de omgangsvormen losser zijn. Waar openheid het motto wordt en renners aanvallender koersen. Maar waar de lat ook hoger ligt dan voorheen. Vergelijk hem vooral niet met zijn voorganger Knebel die terugkeert naar de bank. Hij doet het alleen anders, zegt de nieuwe man.

Richard Plugge, de nieuwe directeur van het Blanco Pro Cycling Team

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden