Tasjesroof leidt tot 'Conniegate'

Helemaal ontdaan belde Connie Breukhoven twee weken geleden naar ’RTL Boulevard’ om in de uitzending te vertellen dat er spullen uit haar tas waren gestolen. Ze was aan het winkelen in de Amsterdamse 9 straatjes – wat moet een Hollandse glamourvrouw anders? – en ineens werd haar portemonnee en een toilettas uit haar tas getrokken. Door ’normale Europese mensen’, een uitspraak waarmee de diva terloops iets van haar wereldbeeld onthulde. Achter de desk, naast Albert Verlinde, zat Patricia Paay, met wie Connie al anderhalf jaar een vete heeft. (Toen Patricia met haar 60-jarige blote lichaam voor de Playboy poseerde, stuurde Connie Albert een sms’je met de pikante tekst: ’met steunkousen van Paay maakt uw seksleven een ommezwaai!’ Patricia was not amused over deze geestigheid). Paay greep haar kans om terug te krabben: „Is het niet de bedoeling dat je je tas dichtdoet, Connie? Had je je tas soms open staan?” Flauw wellicht, maar curieus was wel waarom Connie met de natie wilde delen dat ze was beroofd. Zelfs Verlinde, altijd als een kind zo blij als een BN’er een nietszeggend nieuwtje wil delen, vond het vreemd: „Vertel je dit nu omdat je wilt delen wat je hebt meegemaakt of omdat je hoopt dat je je spullen weer terug vindt?”, vroeg hij Connie. Die gaf toen aan dat er in de toilettas dingen zaten die ze liever voor zichzelf wilde houden.

Of dat echt zo is, is nu onderwerp van speculatie. Deze week werd bekend dat er in de tas een brief heeft gezeten met intieme details over Connie’s huwelijk met Hans Breukhoven en waarom dit is stukgelopen: de ontrouw van Hans met een zekere Beatrice. Dat Hans het niet nauw neemt met monogamie was al bekend maar de diva formerly known as Vanessa heeft altijd chic de verleiding weerstaan met modder naar haar ex-man te gooien – iets waar Paay een voorbeeld aan zou kunnen nemen. De brief is echter bij Telegraaf-roddelkoningin Wilma Nanninga bezorgd, die van de zaak meteen het coverartikel van de Privé heeft gemaakt. Daarbij doet ze alsof ze heel kies en gewetensvol handelt: ze publiceert de brief niet en dus schendt ze het briefgeheim niet. Verlinde trapte er met open ogen in. Gelukkig was Boulevardpresentator Humberto Tan iets scherper. Nanninga heeft de brief opengemaakt, gelezen en wijdt nu artikelen aan de informatie die haar onder ogen is gekomen. Kortom: ze heeft het briefgeheim keihard geschonden.

Met veel gevoel voor suspense hingen Tan en Verlinde deze week Sherlock Holmes uit. Heeft Connie de brief bewust laten stelen of niet? Volgens Verlinde lijkt de diefstal geregisseerd. De echtscheiding van de Breukhovens begint harde kantjes te krijgen en het zou alles met geld te maken hebben: Hans komt zijn financiële afspraken niet na. Reden voor Connie om via deze brief uiteindelijk toch op straat te gooien dat haar ex haar al jaren bedriegt met Beatrice. Het lijkt wat ver gezocht allemaal: Connie die brieven zou laten ’stelen’ door haar vrienden om zaken zo in het nieuws te krijgen. Maar er zit hoe dan ook een vreemd luchtje aan de zaak.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden