Tante Rosa

Edsilia Rombley verblijft sinds afgelopen zondag in Birmingham en krijgt ter plekke steun van onder anderen haar broer, haar moeder en haar vriend Gregory Dalfour. Edsilia (familie afkomstig uit Aruba, in Nederland opgegroeid, katholieke opvoeding) verklaarde in interviews dat ze eigenlijk helemaal geen zangeres wilde worden.

BIJDRAGEN: AFRA BOTMAN

Ze droomde van een kantoorbaan, het liefst in de Verenigde Staten. Net als haar tante Rosa zou Edsilia dan graag iedere zondag gospels zingen in de kerk. Afgelopen woensdag heeft ze, via een machtiging, op de SP gestemd.

Ze won in 1996 de RTL 4 Soundmix Show met een nummer van Oleta Adams, haar idool. Een jaar later won ze de Europese Soundmix Show met een lied van dezelfde zangeres. Op verzoek van Douwe Egberts maakte voor de koffiebrander een reclame-cd die in een oplage van 200.000 over de toonbank ging. Die plaat maakte ze in samenwerking met de succesvolle tekstschrijvers Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Dit duo schreef voor het Nationale Songfestival het lied 'Hemel en Aarde' en koos Edsilia uit als vertolkster.

Wie het vanavond om de muziek gaat, kan het beste afstemmen op Radio 2, waar de NCRV de zangwedstrijd in stereo uitzendt. Presentatoren zijn Hijlco Span en Sjors Fröhlich. Vanaf 19.00 uur zijn op de radiozender oude festivalliedjes te horen. Vanaf 21.00 is het Songfestival via Nederland 2 te bekijken, tot middernacht.

Nederland komt als achttiende deelnemer aan bod, na Cyprus en voor Zweden. Tijdens de finale kan het publiek thuis via de telefoon meestemmen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden