Tango komt, benzineprijs omlaag

,,In Maarssenbroek hanteerden ze sinds jaar en dag de maximale benzineprijzen. Totdat wij een schop in de grond zetten. Toen verlaagden de pomphouders van de grote benzinemerken de prijzen drastisch'', zegt M. Schröder, directeur van benzineverkoper Tango.

redactie economie

Eerder woedde in oost-Nederland al een prijzenslag. De komst van Tango-tankstations in Maarsbergen en Maarssenbroek heeft ook rond Utrecht een prijzenoorlog ontketend.

Omdat Tango onbemande pompen heeft, kunnen ze onder de gemiddelde marktprijs gaan zitten. Zo voert Tango nu een benzineprijs die een kwartje goedkoper is dan in de omgeving het geval was. Na de eerste openingsweek wordt die korting zeventien cent.

Het steekt Schröder dat de grote maatschappijen, met zo'n 75 procent van de markt in handen, beweren dat er volop ruimte is voor nieuwkomers. Ondertussen verlagen zij hun prijzen om Tango uit de markt te drukken. ,,Het is niet strafbaar wat ze doen, maar wel uiterst bedenkelijk.''

Hij wijst op een recent artikel in het Utrechts Nieuwsblad. Hierin geeft pomphouder A. van Laar openlijk toe dat hij van Shell subsidie krijgt om de prijzen net zo laag als die van Tango te houden. Ook suggereert Van Laar dat die subsidie-verlening bij meer grote maatschappijen dagelijkse praktijk is.

Schröder: ,,De consument wordt bedonderd. Waarom kan het nu opeens wel goedkoper? Ik vraag me overigens wel af hoe lang ze die kortingen vol houden. Bij ons is het blijvend omdat we een andere formule hanteren. Zij draaien verlies'', beweert Schröder. Pomphouder Van Laar wilde niet reageren.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden