Talitha vreest voor haar leven

Het Nederlandse model Talitha van Zon (39), dat te gast was bij de familie Kaddafi, vreest voor haar leven. Ze is bang dat rebellen het op haar hebben gemunt. Van Zon ligt niet in coma, zoals eerder door hotelpersoneel naar buiten werd gebracht, maar brak haar arm, vermoedelijk toen zij zichzelf in veiligheid wilde brengen. Dat blijkt uit onderzoek van het AD.

Van Zon was al zo'n tien dagen in Libië op uitnodiging van Mutassim Kaddafi, een van de zonen van de verjaagde kolonel. Zij sliep in vijfsterrenhotel Corinthia met andere rijke gasten van de Khaddafi's.

De inmiddels gevluchte Mutassim, die voor het laatst gesignaleerd is bij de Algerijnse grens, liet Talitha achter met een vrouwelijke diplomate. Fotomodel Talitha staat echter doodsangsten uit omdat zij vreest dat de rebellen, die inmiddels het grootste deel van de stad in handen hebben, haar zullen verkrachten en vermoorden. Zij ligt nu in het enige ziekenhuis dat open is en durft daar niet weg.

Het ziekenhuis staat in een wijk die nog in handen is van Kaddafi-aanhangers. Dat bemoeilijkt haar evacuatie. Buitenlandse Zaken bekijkt of en hoe de geboren Rotterdamse weggehaald kan worden, maar kan geen beroep doen op de ambassade in Tripoli. Die is sinds maart dicht. Talitha van Zon leerde Mutassim Kaddafi kennen in Londen, toen hij daar studeerde. Ze zou al vaker op feesten van de Kaddafi's zijn geweest.

Lees het hele verhaal vandaag in het AD.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden