’t Is weer koek en ei tussen Con en Patries

De wereld mag in brand staan, in Nederland is een langslepende oorlog beëindigd. Het is een behoorlijk lokaal conflict, dus misschien kent u het nog niet. Om precies te zijn speelde het zich af op enkele vierkante meters in Amsterdam-Zuid. Strijdende partijen: de hooggehakte tv-diva’s Patricia Paay en Connie Breukhoven.

Waar de angel van hun vete zat, is een kwestie die het menselijk verstand te boven gaat.

Feit is wel dat ’RTL Boulevard’ de ruzie jarenlang gretig heeft gekanaliseerd, al is bemiddeling van Albert Verlinde ongeveer hetzelfde als Kim Jong-il vrede laten stichten in Egypte.

Toen Paay naakt in de Playboy verscheen, werd van Breukhoven meteen een reactie begeerd. „Ik heb een nieuwe slogan bedacht”, sms’te de diva vanuit haar vakantieadres in Thailand, „met de steunkousen van La Paay maakt uw seksleven een ommezwaai”.

Nadat Breukhoven eind vorig jaar in Amsterdam van haar tas was beroofd, toonde Verlinde opnieuw zijn oprechte belangstelling. Zijn ’entertainmentdeskundige’, heel toevallig Paay, mocht het slachtoffer enkele vraagjes stellen. „Dat je tegen me práát”, was de hoogverbaasde reactie van La Breuk. „Nou, jij zegt altijd van die leuke dingen over mij”, kaatste Paay het balletje terug.

Dat de dames zich voor dit soort spelletjes lenen, komt doordat ze voor hun promotie deels afhankelijk zijn van onze nationale showbizzkoning. Een nieuwe jazz-cd presenteren van Breukhoven of preluderen op de zoveelste talentenjacht van jurylid Paay, Verlinde is nergens te beroerd voor.

Maar nu verschijnen er toch donkere wolken boven zijn roddelkoninkrijk. De mini-burgeroorlog is beslecht! En nog wel door Verlindes collega Robert Jensen. De gepatenteerde huisschelm van RTL heeft de nummers van beide dames gedraaid en hen zonder dat ze het in de gaten hadden met elkaar verbonden.

Het gesprek heeft hij online gezet, en het verloopt aldus: „Met Connie.” P: „Met Connie? Ik moet even lachen. Dag schat.” C: „Met wie spreek ik?” P: „Met Patricia.” C: „Nou, dit is wel heel raar. Hoe krijg ik jóu nou aan de telefoon?” P: „Jij belt mij.” C: „Ik bel jóu?” Het misverstand kabbelt nog een poosje door, totdat Connie concludeert: „Dit noemen ze nou karma.” P: „Is dat zo?”

C: „Ik zou het leuk vinden om een keer een kop koffie met je te drinken.” P: „Mag ik even wat zeggen? Ik vind je cd zó’n mooie productie. Echt schitterend. Goeie sfeer.” C: „Weet je, ik vind dat heel veel dingen tussen ons vervelend zijn gelopen. Van de ene opmerking komt de andere, en dan komt het heel groot in de media.” P: „En jij kan er wat van!” C: „Ze máken er wat van. Bij ’RTL Boulevard’ begonnen ze er weer over, en toen zei ik dat ik het heel naar vond wat er is gebeurd, maar er moet kennelijk een rel zijn tussen jou en mij. Ik heb nog nooit iets tegen jou gehad.” P: „Ach, er zijn belangrijker dingen. We doen allemaal ons best.” C: „Ik heb nu jouw nummer. Ik ga je binnenkort bellen.”

En zo kwam een door RTL geregisseerd conflict, waarvan slechts weinigen de ware diepte vermochten te doorgronden, na jaren met een simpele telefoontruc tot een einde. Dankzij datzelfde RTL.

Ofwel: hoe de roddeljournalistiek zichzelf aan de gang houdt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden