Syrische vluchtelingen vullen Letter & Geest

Graffittitekening van Steve Jobs, door Banksy. Jobs is de zoon van een Syrische immigrant. Beeld AP
Graffittitekening van Steve Jobs, door Banksy. Jobs is de zoon van een Syrische immigrant.Beeld AP

De bijlage Letter & Geest van Trouw wordt deze zaterdag geheel gevuld door Syrische vluchtelingen. Onder het motto 'talent voor Nederland' schreven ze de essays en maakten ze de illustraties. Sommigen zijn al langer in Nederland, sommigen pas een paar maanden.

Redactie

Zo geeft de schrijfster van een soapserie die in het hele Midden-Oosten populair is (75 miljoen kijkers) haar opinie over GTST. Dat is oersaai, vindt Araa al Jaramani.

Psychiater Aram Hasan behandelt niet-westerse patiënten. Hij vindt de westerse diagnostiek tekort schieten. Volgens hem worden acht op de tien mensen met een trauma niet goed begeleid.

De Verlichting is in de westerse filosofie bekend. Maar, schrijft Hala Naoum Néhmé, in de islam is het vrije denken al veel ouder. Ze delft de oude rijkdom - 1000 jaar geleden - op. Helaas is die verlichting gedoofd. Kan ze weer worden aangestoken?

Het beeld van de mysterieuze kunstenaar Banksy is bekend geworden: Steve Jobs als Syrische vluchteling. De bedenker van de iPhone was inderdaad van Syrische komaf; zijn vader had zelfs de bijnaam 'father of genius'. Toch is Apple geen Syrisch product.

De bijlage ligt morgen in de winkel.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden