Suske en Wiske-film op komst

De opnames voor de Suske en Wiske-film 'De Duistere Diamant' zijn deze week eindelijk begonnen. Het duurde bijna drie jaar om de financiering voor de verfilming van de beroemde strip rond te krijgen.

Naast een hoofdrol voor actrice Thekla Reuten (De Tweeling) spelen Willeke van Ammelrooij en Rik Launspach in de film mee.

De opnames worden gemaakt in België en Nederland, liet Independent Films/Universal Pictures onlangs weten. Het project, dat 3 miljoen euro kost, wordt gefinancierd door een Nederlandse, een Belgische en een Duitse co-producent en de omroepen KRO (Nederland) en BRT (België).

Aangezien de teletijdmachine van de uitvinder professor Barabas (een machine waarmee de striphelden naar een andere tijd kunnen worden geschoten) een belangrijke rol in het verhaal speelt, heeft de film een groot aantal speciale effecten.

Suske en Wiske en De Duistere Diamant is de eerste strip van de in 1990 overleden Belgische tekenaar Willy Vandersteen. Vanaf 1963 verscheen de strip, tot dan toe geschreven in het Vlaams dialect, in het Algemeen Beschaafd Nederlands. (,,Op een ik-en-een-gij flikker ik u in de 19de eeuw'', verklaarde Barabas de werking van zijn tijdmachine).

De regie van de film is in handen van de Belg Rudi Vandenbossche, die eerder jeugdproducties maakte voor de Belgische televisie. Ook spelen er bekende Vlamingen mee zoals Urbanus. In de film proberen Suske en Wiske het geheim van de Duistere Diamant te ontrafelen. De diamant ontneemt alle levenslust als die in het bezit is van iemand anders dan de eigenaar. Om het mysterie op te lossen gaan Suske en Wiske met de tijdmachine van professor Barabas terug naar de Middeleeuwen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden