Succes voor kandidaten milieuorganisaties in Amstel, Gooi en Vecht

HILVERSUM (ANP) - De bestuursverkiezingen van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht zijn een groot succes geworden voor de kandidaten van natuur- en milieuorganisaties. Dat heeft de Milieufederatie Noord-Holland gisteren bekendgemaakt.

Het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht bestrijkt delen van de gemeenten Amsterdam, Aalsmeer, Utrecht en Hilversum en het tussenliggende gebied. Voor zover de uitslag nu bekend is, zijn negen van de tien groene kandidaten gekozen. Mensen van diverse natuur- en milieuorganisaties voerden de afgelopen maanden campagne onder de leus 'Stem voor natuur in het Waterschapsbestuur'. Het bestuur van het Hoogheemraadschap telt in totaal dertig leden. Er moeten er de komende weken nog acht gekozen worden, voornamelijk in Amsterdam.

Dijkgraaf ir. J. van der Vliet ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet ook al telt het bestuur dan zoveel groene waterschapsbestuurders. “Het zal zeker een accent geven in de natuurzorg van ons werk en dat is geen slecht accent. Niet dat we het nu op dat gebied slecht doen. Traditioneel zijn de waterschappen echter nogal technocratisch van inslag, nu komt het accent wellicht wat meer te liggen op de leefomgeving en de natuur.”

Van der Vliet heeft er het volste vertrouwen in dat de nieuwkomers, ook die van groene komaf, zich zullen ontpoppen als echte waterschapsbestuurders, met oog voor de kerntaken als het onderhoud van dijken en kaden, de zorg voor goede gemalen en goede watergangen.

De groene bestuurders worden gesteund door een platform van natuur- en milieuorganisaties dat onder andere bestaat uit de provinciale landschappen en de provinciale milieufederaties.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden