Stroomstoring in Den Haag voorbij

Een winkelier in de Korte Poten in Den Haag kijkt werkeloos toe voor zijn donkere winkel tijdens de stroomstoring (ANP) Beeld
Een winkelier in de Korte Poten in Den Haag kijkt werkeloos toe voor zijn donkere winkel tijdens de stroomstoring (ANP)

De regio Den Haag is vanmiddag getroffen door een grote stroomstoring. Zo'n 50.000 huishoudens zaten ongeveer anderhalf uur zonder stroom.

Van onze internetredactie

Door het uitvallen van pompen was ook de drinkwatervoorziening gemankeerd.

Den Haag tast nog in het duister over de oorzaak van de storing. Van 11.18 uur tot 12.30 uur viel de stroom uit in een gebied dat reikt van het centrum tot en met Rijswijk en de wijk Ypenburg. Dat hele gebied wordt van stroom voorzien door één verdeelstation. Netbeheerder Stedin probeert er achter te komen wat daar precies mis is gegaan.

De storing heeft onder meer een belangrijke pomp van het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland tijdelijk plategelegd, waardoor een groot aantal huishoudens behalve stroom ook geen water meer had.

In het Bronovo-ziekenhuis was de stroom ook uitgevallen, maar daar trad de noodstroomvoorziening onmiddellijk in werking. Het hoofdbureau van de politie lag plat en agenten zijn in allerijl uitgerukt om het verkeer te regelen op gevaarlijke kruispunten waar de stoplichten waren uitgevallen. De brandweer is op verschillende plaatsen bezig mensen uit liften te bevrijden.

Afgelopen maandag kampte de stad ook al met een stroomstoring, die het Centraal Station en onder meer de ministeries van buitenlandse zaken en landbouw plat legde. Toen was de oorzaak een defect in een transformatorhuisje dat echter vrij snel was opgelost.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden