Straatjongens rijzende ster in wereld van moderne dans

16.35 uur, Nederland 2

De danswereld is keihard: blessureleed, vooroordelen, concurrentie, type casting, discipline en afgunst spelen een grote rol in de wereld van de jonge dansers uit deze laatste aflevering van ’Rauw en puur’.

De vierde en laatste aflevering staat geheel in het teken van jonge getalenteerde dansers die op straat zijn begonnen. De straatcultuur hoeft dus niet alleen maar rottigheid met zich mee te brengen.

Jongens van de straat kunnen zich wel degelijk ontworstelen aan de uitzichtloze situatie waarin zij zich bevinden. De hoofdpersonages Chico Suriel en Besim Hoti hebben de hangplekken op straat gelaten voor wat ze zijn. Deze jonge dansers is het gelukt zonder vooropleiding een plek te veroveren op Codarts, Hogeschool voor de kunsten. Tevens hebben zij een plek weten te veroveren bij het Scapino Ballet Rotterdam. Beide jongens zijn in korte tijd uitgegroeid tot rijzende sterren van wie veel wordt verwacht. Ondanks de vooroordelen waar zij door hun achtergrond tegen aanlopen - want hoeveel moslims en Antillianen lopen er rond in de wereld van de moderne dans?

De stormachtige ontwikkeling van deze twee dansers lijkt niet meer te stoppen. Zo is Besim Hoti al genomineerd voor de Zilveren Zwaan, een prijs die elk jaar wordt gekoppeld aan de meest indrukwekkende dansprestatie.

Deze dansers hebben door hun ambitie en perspectief hun plek opgeëist in de meedogendoze wereld van de moderne dans.

Wie zijn deze jongeren? Waar komt hun passie vandaan? Wat zijn de hobbels die ze tegen komen op hun weg naar de top? Wat zijn de eisen waar ze aan moeten voldoen om succesvol te worden en te blijven?

Filmmaakster Mildred Roethof geeft een indringende inkijk in de wonderlijke danswereld waar veel jongeren van dromen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden