Storm leidt in de ochtend niet tot problemen

RIJSWIJK (ANP) - De zuidwesterstorm die donderdag over Nederland raast, heeft in de ochtend tot weinig problemen geleid. Het meteorologisch instituut KNMI registreerde rond negen uur de eerste zware windstoten aan de kust. Vermoedelijk houdt de storm nog tot in de middag aan.

Het KNMI gaf woensdag al een weeralarm uit, waardoor de meeste mensen op de hoogte zijn van het slechte weer. De spits had geen last van de storm, omdat het merendeel van de automobilisten al op hun bestemming was aangekomen, toen het natuurgeweld losbarstte. Wel gebeurden er iets meer ongelukken op de weg dan tijdens een normale spits, maar de ANWB Verkeersdienst kan niet zeggen of dit met de storm te maken heeft.

In het gehele land zijn voorzorgsmaatregelen genomen. Het Woudagemaal in Lemmer gaat in de loop van de middag water wegpompen uit de Friese boezem. Door de zuidwestenwind wordt het water in de Friese binnenwateren richting het noordoosten van de provincie gestuwd, waardoor de waterstand daar enorm toeneemt.

Plafondplaten

In Groningen blijft de traumahelikopter uit voorzorg aan de grond. Het Universitair Medisch Centrum vindt het onverantwoord met dit weer te vliegen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij waarschuwde woensdag al zoveel mogelijk aan wal te blijven. Rond 10.30 uur hadden zich nog geen problemen op zee aangediend.

Hier en daar leidde de wind tot wel een incidentje. Zo vlogen in de Karel Doormanstraat in hartje Rotterdam plafondplaten door de lucht. De harde wind had vat gekregen op de plafondbedekking van een parkeergarage, waardoor een aantal platen losliet. De rondvliegende plafondbekleding raakte niemand.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden