Storing treft e-maildienst Gmail

null Beeld

Gmail, de e-maildienst van Google, is enkele uren onbereikbaar geweest door een grote storing. Miljoenen gebruikers konden door de wereldwijde storing niet bij hun e-mail.

Van onze internetredactie

Mensen die via de website probeerden in te loggen op Gmail kregen alleen foutmeldingen te zien. Google heeft de storing bevestigd en probeert de problemen, die begonnen rond tien uur vanochtend, te verhelpen. Gebruikers die hun e-mail van Gmail ophalen met een mobiele telefoon, of een e-mailprogramma op hun computer, konden wel bij hun berichten.

Door de foutmelding die te zien was, leek de storing op problemen waar Google eerder deze maand mee kampte. Het ging toen om een filter dat onveilige sites blokkeert die voorkomen in de resultaten van Google's zoekmachine. Dat filter stond door een menselijke fout te scherp afgesteld, waardoor alle sites als onveilig werden aangemerkt.

Verschillende gebruikers hebben inmiddels op Twitter gemeld dat ze weer kunnen inloggen op Gmail.

Gmail is online sinds 2004 en werd begin 2007 voor het grote publiek opengesteld. Volgens Google wordt de dienst inmiddels door 25 miljoen mensen gebruikt.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden