Stones in de luiers

Een nieuw album, een pasgeboren tweeling én een baby op komst: de Rolling Stones, samen 289 jaar oud, hebben de eeuwige jeugd.

HARMEN VAN DIJK

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Reacties naar: harmenvandijk@trouw.nl

Onlangs ontmoette Rolling Stone Ronnie Wood de Britse prins William op een feestje. Ze babbelden over baby's, want ze zitten immers allebei thuis in de luiers. Sir David Attenborough, die langs schuifelde, kreeg van Ron nog een tip: de natuurfilmer moest eens een documentaire maken over mensenkinderen - een heel fascinerende soort, had hij ontdekt. Ten tijde van zijn eerste leg was Ronnie niet zo helder, maar de tweeling Gracie Jane en Alice Rose, die in mei ter wereld kwam, maakt de 69-jarige gitarist heel bewust mee. Zijn vrouw Sally (38) en de baby's reizen overal mee naartoe.

The Rolling Stones - we moeten ons er maar bij neerleggen - zullen nooit bejaard worden. Al een halve eeuw bestaat de band en ze hebben net weer een nieuw album uit - door velen bejubeld als hun beste in jaren -ze treden op en ze verwekken kinderen. Mick Jagger (73) verwacht in het voorjaar zijn achtste. Aanstaande moeder Melanie Hamrick is 29. Mick is trouwens ook al overgrootvader.

Geen babygekrijs meer voor de 72-jarige Keith Richards - hij houdt het rock 'n roll-gehalte van de band op peil met feesten tot in de vroege uurtjes. Burgerlijk wil hij beslist niet worden, al zijn de tijden voorbij dat je in zijn hotelkamer struikelde over bijna comateuze groupies en heroïnespuiten.

Bij dit eeuwig jeugdige drietal steekt de vierde Stone, drummer Charlie Watts (75), wat degelijk af. Dat is altijd zo geweest. Hij trouwde in 1964 met Shirley Ann Shepherd, ze kregen in 1968 dochter Serafina en nu zijn ze de grootouders van Charlotte. Charlie was niet geïnteresseerd in de vrouwen die door de jaren heen om de band heen hingen. Toen de band in 1972 werd uitgenodigd in de Playboy Mansion verkoos hij de flipperkasten in de gameroom boven het zwembad vol bunny's.

Midden jaren tachtig ging het niet zo goed met Charlie - hij gebruikte iets te veel alcohol en drugs. Achteraf noemde hij dat zonder gêne een midlifecrisis - een woord dat zijn collega-Stones nog niet eens willen horen, laat staan uitspreken. Toen hij in een dronken bui zijn enkel brak, kickte hij af.

Charlie en Shirley vestigden zich al in de jaren zestig op het Engelse platteland. Hun eerste landhuis moesten ze verkopen omdat jonge medewerksters van een naastgelegen parfumfabriek iedere lunchpauze over de heg gluurden. Twintig jaar geleden begon het stel een paardenfokkerij op een landgoed in het graafschap Devon. Het is vooral Shirley's hobby, de Arabische volbloeden. Ze is er heel succesvol mee, begin november werd ze Europees kampioen in de categorie senior merries in het Vlaamse Koningshooikt.

Charlie's passie blijft de muziek. Niet per se rock 'n roll, hij speelt al zijn hele leven graag jazz. Zijn kledingstijl past ook beter bij dat genre. Hij figureert stelselmatig op lijstjes best geklede Britten.

Is er dan geen enkel wild verhaal te vertellen over Charlie? Nou vooruit - of het op waarheid berust valt niet te achterhalen: Charlie ligt in zijn hotelkamer te slapen als Mick, die beneden in de bar nog volop aan het feesten is, hem wakker belt en dronken lalt: "Waar is mijn drummer?" Charlie staat op, scheert zich, kleedt zich keurig aan, neemt de lift naar beneden, loopt naar Mick toe, stompt hem in het gezicht en bijt hem toe: "Noem me nooit meer jouw drummer. Jij bent mijn fucking zanger!"

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden