Stichting Top Volleybal blijft Goedkoop steunen

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Top Volleybal Nederland (TVN) blijft ook na de jongste ontwikkelingen achter Bert Goedkoop, de coach van de nationale vrouwenselectie, staan. Voorzitter Paul Schaling van TVN verklaarde gisteren geen aanleiding te zien het contract met Goedkoop te verbreken.

Het aangekondigde gesprek tussen TVN en Goedkoop in Amsterdam ging gistermiddag niet door. De coach meldde zich af, omdat hij niet in de stemming was om weer te vergaderen.

Goedkoop is de laatste dagen in opspraak geraakt. De clubcoaches Appie Krijnsen (VVC) en Agnes Brunninkhuis (AMVJ) haalden fel naar hem uit, omdat hij jonge speelsters geestelijk kapot zou maken en hen onder meer eetproblemen zou bezorgen. Bovendien werd hem verweten een verhouding te hebben aangeknoopt met een van de selectieleden. “Kwade roddel”, noemde Goedkoop dat donderdagavond in het televisieprogramma Barend en Van Dorp. Hij voegde er aan toe te stoppen als coach, als de kwaadsprekerij nog verder gaat. “De grens is nu wel bereikt”, zei hij.

Schaling zei namens TVN volledig achter Goedkoop te blijven staan. “We zijn tevreden met hem als bondscoach. Daarom hebben we hem ook een contractverlenging tot na de Olympische Spelen van Sydney in 2000 aangeboden. Ons hebben nog nooit rechtstreekse klachten bereikt van clubcoaches of speelsters over het functioneren van Goedkoop. Alles wat we horen komt uit het randcircuit.”

TVN blijft wel zoeken naar een vrouwelijke teambegeleider naast Goedkoop. “Dat doen we om de zwakke plekken van Goedkoop op te vullen. Dat geldt met name voor de communicatie. Goedkoop is een goede, gedreven coach, die succes wil behalen met zijn team. Zo iemand kan wel eens iets over het hoofd zien. Dat moet de nieuwe begeleidster opvangen.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden