Steun voor opgepakte schooldirecteur

FOTO ANNA VAN RIJNCOLLEGE Beeld
FOTO ANNA VAN RIJNCOLLEGE

De onderwijsbonden zijn boos over de behandeling van de adjunct-schooldirecteur uit Nieuwegein die was meegenomen door de politie nadat hij een 13-jarige jongen woensdag uit de klas verwijderde. De Kamer wil dat leraren onruststokers beter kunnen aanpakken.

Redactie

Schoolleider Rob Wesselingh (59) wordt door de leerling en zijn ouders beschuldigd van mishandeling. De ouders deden aangifte en Wesselingh werd vervolgens opgepakt door de politie. Naast de onderwijsbonden staat ook het Anna van Rijn College in Nieuwegein staat pal achter de adjunct-directeur.
Dat meldt het AD vandaag.

Volgens de schoolleiding was ingrijpen nodig om de veiligheid in de klas te herstellen. De 13-jarige scholier was al zeker tien keer vergeefs verteld dat hij de klas uit moest.

'Etterbak'

Medeleerlingen kwalificeren de vechtersbaas als een 'etterbak' die al meerdere keren voor onrust zorgde. Op het schoolplein willen ze niet praten, maar via Twitter en reacties op internet zeggen ze wel wat over het incident. 'Belachelijk' noemen ze de aangifte. 'Hij terroriseerde de klas al langer.'

Onderwijsbond CNV vindt het 'een nieuw dieptepunt' dat ouders aangifte deden en helemaal dat de politie de directeur meenam. 'Zó gaan we niet met onze leerkrachten om,' vindt Joany Krijt van CNV.

Weggemoffeld
Een Kamermeerderheid wil dat scholen goede afspraken maken over het gebruik van verantwoorde dwangmiddelen om onruststokers te verwijderen. Het probleem is namelijk groot: ongeveer de helft van de leraren is de afgelopen drie jaar uitgescholden door leerlingen en ook mishandeling komt voor. Maar docenten durven meestal geen actie te ondernemen, waardoor incidenten worden weggemoffeld.

Lees meer over deze kwestie in het AD vandaag

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden