Sterren maken en breken

De populaire Turkse roddelshow-presentator Can Tanriyar kent geen genadevoor sterren die niet aan zij show willen meewerken.

Sinds zijn intrede bij de Turkse televisie, hebben Turkse sterren geenleven meer. De snelle carrière die Can Tanriyar maakte met zijnroddelprogramma`s hield ook in dat bekende Turken in slaven zijnveranderd die te pas en te onpas door hun knieën moeten voor het zoveelsteproject van Can Tanriyar. Ook deze zomer hoeven de kijkers zich geen zorgente maken: Tanriyar heeft een nieuw programma. De sterren werken uiteraardmee, want ze weten wat er gebeurt met de weigeraars. Tanriyar kan de Turksecelebrities namelijk maken en breken.

De verrassing van Can Tanriyar (een lange veertiger met een eeuwigestoppelbaard) voor deze zomer, is een wekelijks programma waarin de sterrenvan Turkije in een urenlang interview met Tanriyar hun verleden uit dedoeken doen. Niets bijzonders, zou je zeggen. Maar Tanriyar zou Tanriyarniet zijn als hij niet met een nieuw concept was gekomen. Het nieuwe aandeze interviews is dat terwijl de beroemdheid zijn levensverhaal vertelt,datzelfde verhaal door amateurspelers wordt nagespeeld. Waar het opneerkomt is dat Tanriyar de levens van de beroemdste mensen in een soortC-films verandert.

Deze week was Ozcan Deniz aan de beurt. Zanger, acteur en door zijnknappe uiterlijk een van de idolen van jonge Turkse meisjes. De vraag ishoeveel van die fans er na de uitzending zijn overgebleven. Tanriyar heeftnamelijk met zijn concept Ozcan Deniz gedegradeerd tot een omhooggevallenbruiloftzanger.

De jongen die de rol had gekregen om Ozcan Deniz te spelen, gaf deindruk dat het zijn allereerste rol was. De andere spelers waren nogslechter. Terwijl Ozcan Deniz in zijn luxueuze villa zijn levensverhaalvertelde, waren de acteurs bezig om met hun gebrek aan talent als het wareeen eeuwige vloek uit te brengen op het leven van Deniz. De scenario`s,de opnames, de regie - het was allemaal zo slecht dat men bijnamedelijden kreeg met Ozcan Deniz` leven.

De vraag is wie het volgende slachtoffer van Tanriyar gaat worden.Hoewel het voor zich spreekt dat het concept niet deugt, is het ondenkbaardat er afzeggingen zullen komen. Tanriyar heeft namelijk geen genade metsterren die niet meewerken.

Hulya Avsar, de beroemde actrice, was de enige die niet wilde meewerkenaan een van de ideeën van Tanriyar. Dat idee was dat Tanriyarsroddelprogramma elke week door een nieuwe ster werd gepresenteerd. Avsarvond het blijkbaar beneden haar niveau om aan zoiets mee te doen.

Avsar werd onmiddellijk de pispaal van de roddelprogramma`s. Dagelijkswerd ze besmeurd. Met geheime opnames lieten ze haar overtollige vet zien.Er was ineens erg veel aandacht voor de buitenechtelijke escapades van haarman. Haar concurrenten werden opzettelijk de hemel ingeprezen, terwijlAvsar niets goed kon doen. De bekendste Turkse actrice kon zoveelmediageweld niet meer aan. Twee maanden na haar weigering om hetroddelprogramma te presenteren, ging ze uit eten met Tanriyar. Enkele dagenlater zagen we haar vol enthousiasme het programma van Tanriyarpresenteren.

Het wachten is nu op het interview met de grootste Turkse ster, Tarkan,de zanger die als enige Turkse artiest buitenlandse hits heeft gescoord.Naast zijn professionele successen heeft Tarkan ook een privé-leven datalle ingrediënten heeft om er een sensationeel programma mee te vullen.Tarkan leeft namelijk in de Verenigde Staten en er zijn foto`s van hemgepubliceerd waarop hij half staat te vrijen met andere mannen.

Gaat ook Tarkan buigen voor Tanriyar? Wie gaat Tarkan dan spelen in devreselijke filmpjes van Tanriyar? Vragen die vooralsnog onbeantwoordblijven. Eén ding is echter zeker: als ook Tarkan meewerkt aan hetprogramma van Tanriyar, heeft Turkije ook zijn laatste ster verloren.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden