Stemlokalen open voor raadsverkiezing

De stembureaus in zeventien gemeenten waar woensdag raadsverkiezingen plaatshebben zijn om half 8 opengegaan. In tien gemeenten gaat het om uitgestelde reguliere verkiezingen; in zeven fusiegemeenten betreft het herindelingsverkiezingen.

In alle gevallen kunnen de kiezers bepalen hoe hun gemeenteraad eruit komt te zien. Vervolgens kunnen de onderhandelingen over een nieuw college beginnen.

Kiezers kunnen de gang naar de stembus maken in Bergen (Limburg), Gennep, Mook en Middelaar, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Bussum, Naarden, Muiden, Weesp en in de fusiegemeenten Bodegraven-Reewijk, Oss, Eijsden-Margraten, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Súdwest Fryslân en Medemblik.

De zeventien gemeenten vormen ongeveer 4 procent van alle Nederlandse gemeenten. Maar wat aantallen inwoners betreft gaat om relatief kleine gemeenten. Dat maakt deze verkiezingen minder tot een algemene graadmeter dan de landelijke gemeenteraadsverkiezingen van eerder dit jaar. De stemlokalen blijven tot 21.00 uur open.

Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen maart 2010 (klik op GROOT SCHERM voor volledige kaart)

]]>

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden