Steeds meer Britten vinden Spelen leuk

null Beeld epa
Beeld epa

Steeds meer Britten staan achter de Olympische Spelen. Uit onderzoek van The Independent blijkt dat inmiddels de helft van de bevolking zich kan vinden in het feit dat de organisatie van het evenement zo'n 12 miljard euro kost.

In maart was nog maar 40 procent enthousiast over de komst van de Spelen naar Londen. Volgens de Britse krant heeft met name de openingsceremonie bijgedragen aan de verminderde scepsis. Kort voordat het door Danny Boyle geregisseerde spektakel begon, stond het percentage nog op 43; vrijdagavond en in het weekeinde steeg het naar 53.

Bovenop de kosten voor de Britse belastingbetaler komt nog een bijdrage van het Internationaal Olympisch Comité (900 miljoen), eenzelfde bedrag van sponsors en de opbrengst van de ticketverkoop, zo'n 750 miljoen. Het totale budget van de Spelen bedraagt ruim 14,5 miljard.

The Independent meent dat de 35 miljoen kostende openingsshow een hoge 'feelgood'-factor had. Nog maar 42 procent vindt dat er sprake is van weggegooid geld, 8 procent had geen mening. Mannen zijn over het algemeen positiever over de Spelen dan vrouwen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden