Stakingskoorts loopt hoog op in Rotterdam

De metaalsector voert actie voor meer loon, maar vooral voor meer zeggenschap

"Willen we zelf de baas zijn over onze ploegendiensten?" brult Piet Fortuin van vakbond CNV. "Ja!", schreeuwen de werknemers. "En wat doen we? We komen in actie!" Actie, scandeert het publiek.

Het Maasgebouw in Rotterdam, vlakbij het Feyenoord stadion, stroomt vol met werknemers uit de metaalsector. Ze dragen rode hesjes, met leuzen als 'meer koopkracht en een echte baan'. Paarse petten en rode fluitjes worden gretig weggegrist bij stands.

Het schelle geluid van tientallen fluitjes klinkt door het gebouw. Ze symboliseren het 'komen en gaan wanneer de baas fluit'. De toon is gezet. Voor 24 uur leggen metaalmedewerkers uit het hele land hun werk neer. Een signaal naar werkgevers, met wie de bonden ruziën over een nieuwe cao en die onlangs een ultimatum van de vakbonden negeerden.

De 24-jarige Marc Maas is een van de stakers. Aan hem werden 'gouden bergen' beloofd toen hij zes jaar geleden bij metaalbedrijf SGB kwam werken. Inmiddels heeft hij vijf jaarcontracten versleten, maar het felbegeerde vaste contract is voorlopig nog een luchtspiegeling. "Ze houden me aan het lijntje," vindt hij. "Ze willen dat ik me specialiseer in computergestuurde machineonderdelen, maar ik moet de scholing zelf betalen."

CNV en FNV willen een hoger loon en betere regelingen voor invulling van de arbeidstijden voor metaalwerknemers. In de metaalbranche zijn ongeveer 425.000 mensen werkzaam. Ze vallen onder twee cao's, die voor de groot- en voor de kleinmetaal. De bonden vinden de eis van 3 procent loonsverhoging 'niet overvraagd'. "De metaalsector doet het goed, er worden recordwinsten gemaakt," zegt CNV'er Piet Fortuin.

Maar de belangrijkste kwestie is zeggenschap. Fortuin: "De klassieke houding van werkgevers is verbazingwekkend. Werknemers willen zelf roosters maken en hun scholing regelen. In de huidige maatschappij, met tweeverdieners, mantelzorg en kinderopvang, is een flexibele opstelling van werkgevers nodig."

De acties van vandaag zijn nog maar de aftrap, stelt Fortuin. Van nu af aan worden er elke vrijdag 'estafettestakingen' gehouden, waarbij het stokje wordt doorgegeven aan andere bedrijven. Komende vrijdag zijn metaalbedrijven in de provincies Groningen en Utrecht aan de beurt, de weken daarna Drenthe en Friesland.

Vandaag ligt het zwaartepunt op de stakingsbijeenkomst in Rotterdam, waar ongeveer tweeduizend mensen op af zijn gekomen.

Maar ook op andere plaatsen roeren metaalmedewerkers zich. Bij installatiebedrijf Imtech, kabelfabrikant Draka en de maritieme bedrijven Heerema, Damen en IHC leggen medewerkers hun werk neer. Bij truckbouwer Daf in Eindhoven staken 450 van de 5500 personeelsleden. Dat heeft impact. Op een normale dag levert het bedrijf 174 trucks af, deze vrijdag zijn dat er naar schatting negentig.

De Surinaamse Gerda Soudain uit Gorinchem is een van de weinige vrouwen in de metaalbranche. "Ik ben de enige van mijn bedrijf die naar deze bijeenkomst is gekomen, de rest is allemaal bang. Ik begrijp dat niet, want staken is een recht. Ik zeg gewoon wat ik vind."

De 64-jarige monteur werkt ruim veertig jaar in de metaalsector, maar is er naar eigen zeggen weinig op vooruitgegaan qua salaris. "Werkgevers melken de hele cao uit. Ook wordt er veel overgewerkt, maar niemand durft daar iets van te zeggen."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden